Sport

Cristiano Ronaldo rescrie istoria fotbalului. Ce recorduri mai poate depăși portughezul lui Manchester United

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului, după un hat-trick cu în Manchester United - Tottenham 3-2. Dar poate depăși alte cinci recorduri, cu echipa de club sau cu naționala.
13.03.2022 | 08:59
Cristiano Ronaldo rescrie istoria fotbalului Ce recorduri mai poate depasi portughezul lui Manchester United
Cristiano Ronaldo este capabil să depășească alte cinci recorduri. Sursa foto: Manchester United facebook
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a ajuns la 807 goluri în întreaga carieră și l-a depășit cu două lungimi pe cehul de origine austriacă Josef „Pepi” Bican, care deținea recordul din 1955, dar alte cinci performanțe istorice îi sunt la îndemână.

Cristiano Ronaldo poate depăși alte cinci recorduri istorice

Atacantul portughez al lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, a împlinit 37 de ani pe 5 februarie, dar continuă să bată recorduri pe terenul de fotbal.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent este cel stabilit sâmbătă, când a marcat un hattrick în meciul cu Tottenham Hotspur și a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului. Iată care sunt alte cinci performanțe istorice pe care Ronaldo le poate depăși, conform rmcsport.bfmtv.com.

Cel mai bun marcator portughez în istoria Campionatui Mondial. Până în prezent, Ronaldo a înscris în total de 7 ori la respectiva competiție, dar este la două goluri de Eusebio și l-ar putea egala / depăși  la CM din Qatar, organizat între 21 noiembrie și 18 decembrie.

ADVERTISEMENT

Condiția principală, însă, este ca Portugalia să se califice. Lusitanii vor juca în semifinalele barajului de calificare cu Turcia, pe 24 martie, și cu Italia sau Macedonia de Nord, cinci zile mai târziu. Ambele confruntări vor avea loc în Portugalia.

Cel mai în vârstă marcator din Liga Campionilor. Cristiano Ronaldo este deja golgeterul Ligii Campionilor, cu 140 de reușite, șase venind în acest sezon. Dar portughezul mai poate stabili un record în această competiție.

ADVERTISEMENT

Cum poate depăși Cristiano Ronaldo recorduri deținute de Francesco Totti, Van Nisterlooy, Gento sau Alan Sheerer

În prezent, cel mai în vârstă jucător care a înscris în respectiva competiție este italianul Francesco Totti, care a punctat la 38 de ani și 59 de zile. Ca urmare, Ronaldo îl poate depăși în fazele eliminatorii ale ediției viitoare, mai precis după data de 1 aprilie 2023.

Cel mai bun marcator al lui Manchester United într-un sezon al Ligii Campionilor. Cu cele 8 goluri marcate în sezonul 2007/2008, portughezul este departe de recordul stabilit de olandezul Ruud van Nisterlooy (12).

ADVERTISEMENT

Dar CR7 a înscris de 17 ori pentru Real Madrid în sezonul 2017/2018. În actuala ediție, el a punctat de 6 ori, iar Manchester va juca returul optimilor cu Atletico Madrid, pe 15 martie, pe teren propriu. În prima manșă a fost 1-1.

Cel mai titrat fotbalist din Liga Campionilor. Ronaldo a câștigat de cinci ori cel mai important trofeul european la nivel de echipe de club și se află la un singur succes de performanța spaniolului Gento, care s-a încoronat de șase ori campion al europei cu Real Madrid.

Dintre cele cinci sucese ale sale, Ronaldo a avut unul cu Manchester United și patru cu Real Madrid.

Cele mai multe goluri marcate într-un sezond in Premier League. Cristiano Ronaldo și englezul Alan Shearer au deținut mult timp recordul de 31 de goluri, dar în 2018 Mohamed Salah a înscris de 32 de ori.

Recordurile la care Cristiano Ronaldo nici măcar nu visează

Opt performanțe sunt foarte greu, dacă nu chiar imposibil, de depășit de către Cristiano Ronaldo. Cel mai bun marcator din istoria Campionatului Mondial este germanul Miroslav Klose, cu 16 goluri. Ronaldo a ajuns la „cota 7”.

Francezul Just Fontaine a marcat 13 goluri, în 1958, la o singură ediție a Campionatului Mondial. Spre comparație, Ronaldo a avut cele mai multe reușite la o astfel de competiție în 2018, 4 la număr.

Alt francez, Michel Platini, a marcat cele mai multe goluri la o ediție a unui Campionat European, 9, în 1984. Peste 3 ani, Cristiano Ronaldo va avea 39 de ani și este greu de crezut că-l va depăși pe Platini.

Cu 136 de goluri pentru Manchester United, Cristiano Ronaldo este departe de a deveni cel mai bun marcator din istoria echipei. Wayne Rooney a marcat de 253 de ori.

Portughezul a înscris de 42 de ori pentru „diavoli” în 2007/2008, dar recordul de cele mai multe goluri marcate într-un sezon pentru Manchester United aparține lui Denis Law, 46.

CR7 tocmai și-a trecut în cont al doilea hat-trick în Premier League, dar este la distanță foarte mare de performanța argentinianului Sergui ‘Kun’ Aguero, cu 12 astfel de reușite.

Portughezul a marcat de 96 de ori în cele 220 de meciuri jucate în Premier League, golgeter în acest sens fiind Kimmy Greaves, cu 317 reușite.

În fine, portughezul nu a înscris niciodată cinci goluri într-un meci din Premier League, spre deosebire de Aguero, Shearer și Jermain Defoe. A făcut-o, însă în La Liga. Și nu o dată, ci de două ori, cu Espanyol Barcelona și Granada.

ADVERTISEMENT