Sport

Cristiano Ronaldo a dezvăluit vârsta uluitoare la care vrea să își încheie cariera: „Mă simt de parcă aș avea 30 de ani”

Cristiano Ronaldo va împlini 37 de ani în februarie, dar superstarul lui Man United se simte încă tânăr pentru fotbal. Lusitanul a dezvăluit vârsta la care vrea să se retragă și ce face pentru a rezista până atunci.
14.01.2022 | 08:41
Cristiano Ronaldo a dezvaluit varsta uluitoare la care vrea sa isi incheie cariera Ma simt de parca as avea 30 de ani
Cristiano Ronaldo, în timpul meciului dintre Manchester United și Newcastle. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo (36 de ani) și-a fixat un obiectiv îndrăzneț. Portughezul vrea să joace fotbal la cel mai înalt nivel până după împlinirea vârstei de 40 de ani.

Superstarul lui Manchester United este cunoscut nu doar pentru multitudinea de goluri pe care la marchează, ci și pentru grija aproape exagerată pe care o are față de corpul său.

ADVERTISEMENT

Deși se antrenează zi de zi, chiar și suplimentar, investind sume uriașe de bani pentru a își păstra sau chiar îmbunătăți condiția fizică de invidiat, Ronaldo recunoaște că se pregătește la fel de conștiincios și din punct de vedere mental.

Cristiano Ronaldo vrea să joace fotbal până la 42 de ani! „Longevitatea mă fascinează”

Recent, Cristiano Ronaldo a oferit un interviu pentru presa din Brazilia și a surprins pe multă lume cu declarațiile sale. Lusitanul a dezvăluit că, deși la suprafață este un obsedat al pregătirii fizice, de trei ani de zile își antrenează la fel de intens și mintea.

ADVERTISEMENT

„Mă simt de parcă aș avea 30 de ani. Am mare grijă de corpul și mintea mea. E ceva ce am învățat să fac în ultimii ani. După 33 de ani, corpul continuă să îți ofere ce îi ceri, dar cea mai grea luptă e la nivel mental. E nevoie de multe pentru a rămâne la cel mai înalt nivel.

Mă concentrez pe minte, pentru că știu că corpul meu va rezista, deoarece îl respect mult și îi ofer multă atenție. Îmi place mult și să studiez. Longevitatea este un subiect care mă fascinează și este ceea ce studiez în ultimul timp. Dar nu sunt aici să vorbesc despre asta.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte fericit că pot fi un jucător care arată că longevitatea este un factor crucial pentru a continua să joci și să te și distrezi făcând-o. Sunt fericit, vreau să continui aici, să văd ce mai pot. Să joc la 40, 41, 42 de ani.. Cel mai important lucru este să profiți de momentul actual.

Din punctul meu de vedere, trebuie să știi cum să te adaptezi. Acesta este cuvântul-cheie pentru un jucător care vrea să reziste. Am găsit acel echilibru. Să știi cum să te adaptezi fiecărei vârste, fiecărei filosofii noi de joc, minții și corpului tău”, a declarat Cristiano Ronaldo, conform footmercato.

ADVERTISEMENT

CR7, investiție de 20 de mii de euro în aparatură pentru terapie cu oxigen hiperbaric

Pentru a își îmbunătăți condiția fizică și pentru a își prelungi cariera, Cristiano Ronaldo a investit 20 de mii de euro pentru a avea la el acasă un aparat care face terapie cu oxigen hiperbaric.

Baroterapia este o procedură medicală avansată, care constă în inhalarea unui oxigen pur sau aflat la presiune mai mare decât cea atmosferică, cu beneficii reale pentru sănătate și se practică la toate marile cluburi din străinătate.

„Toată lumea știe că Cristiano este un fanatic al fitness-ului și este dedicat 100% pentru a fi mereu în cea mai bună condiție fizică. A folosit camere cu oxigen presurizat și înainte, dar nu sunt ușor de găsit în Marea Britanie, așa că a decis să-și cumpere un aparat și să îl monteze la el acasă.

Asta înseamnă că, oricând simte vreun junghi, poate să îl folosească și să îi simtă beneficiile. De asta a ratat atât de puține meciuri până acum”, a dezvăluit un apropiat al lusitanului, conform presei britanice.

ADVERTISEMENT