Sport

Suma obținută din vânzarea la licitație a tricourilor lui Cristiano Ronaldo, Dybala și Bonucci. Alte staruri s-au alăturat campaniei de ajutorare a Turciei. Update

Turcia este în mare suferință de cutremurele care au lovit centrul țării la începutul acestei săptămâni, iar Cristiano Ronaldo a sărit imediat în ajutorul celor afectați.
10.02.2023 | 09:07
Suma obtinuta din vanzarea la licitatie a tricourilor lui Cristiano Ronaldo Dybala si Bonucci Alte staruri sau alaturat campaniei de ajutorare a Turciei Update
Turcia este în mare suferință de cutremurele care au lovit centrul țării la începutul acestei săptămâni, iar Cristiano Ronaldo a sărit imediat în ajutorul celor afectați. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
10-02-2023
07:13

Starurile fotbalului, ajutor pentru Turcia

Internaționalul turc Merih Demiral a obținut 5 milioane de lire turceşti (246.319 euro) din vânzarea la licitație a tricourile purtate de Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala și Leonardo Bonucci.

Banii obţinuţi vor fi donați Asociaţiei Ahbab și vor fi folosiţi pentru ajutorarea victimelor cutremurului devastator care a lovit Turcia la începutul săptămânii.

Fost fundaș la Juventus Torino, în prezent sub contract cu Atalanta Bergamo, Demiral a anunțat scoaterea la licitaţie a altor tricouri ale unor staruri ale fotbalului. Astfel, se vor vinde prin licitaţie tricourile lui Erling Haaland, Kevin De Bruyne, Alvaro Morata, Antoine Griezmann şi Harry Kane.

În cazul lui Morata, Griezmann şi Kane, Demiral a vorbit personal cu ei. Cu Haaland şi De Bruyne au vorbit Ilkay Gundogan şi Emre Can.

Seria de seisme a făcut peste 9.500 de victime, iar peste 23 de milioane de oameni ar putea fi afectați de acest dezastru.

Cutremurele din Turcia l-au sensibilizat pe Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo nu a rămas insensibil la drama trăită de oamenii din Turcia după cutremurele devastatoare și i-a permis fostului său coleg Merih Demiral să scoată la licitație un tricou pe care l-a îmbrăcat în perioada când cei doi erau colegi la Juventus Torino.

ADVERTISEMENT

”Tocmai ce am vorbit cu Cristiano Ronaldo. Mi-a spus că l-a întristat foarte tare ce s-a întâmplat în Turcia. Scoatem la licitaţie tricoul cu autograf al lui Ronaldo, din colecţia mea. Banii obţinuţi în urma licitaţiei vor fi donaţi Asociaţiei Ahbab, pentru a fi folosiţi în zona afectată de cutremur”, a scris Demiral, pe contul de Twitter.

Tricoul cu numele și autograful starului portughez a fost deja scos la licitație, iar, pentru moment, cea mai mare sumă oferită pentru achiziționarea sa se ridică la 14.862 de euro.

ADVERTISEMENT

Dybala și Bonucci, ajutor pentru Turcia

Internaţionalul turc Merih Demiral, legitimat la Atalanta Bergamo, a reușit să convingă alți doi foști de colegi de la Juventus, Paulo Dybala și Leonardo Bonucci, să doneze tricouri pentru licitația în care se vor strânge bani care vor ajunge la persoanele afectate de cutremure.

”Cu puţin timp înainte am vorbit şi cu fratele meu, Paulo Dybala. Mi-a transmis în numele poporului argentinian tristeţea sa şi a spus că este alături de noi. A trimis un tricou şi m-a rugat ca banii obţinuţi la licitaţie să fie donaţi Ahbap”, a anunțat Demiral.

ADVERTISEMENT

”Acum am vorbit cu Leonardo Bonucci. A spus că este trist şi că este alături de Turcia, alături de turci. În plus, a spus că donează un tricou de la Juventus cu autograf”, a mai scris fundașul turc.

Un jucător antrenat de Șumudică a murit sub dărâmături

Marius Șumudică, care a antrenat o perioadă bună în Turcia, chiar în zona cea mai afectată de cutremur, a făcut un anunț terifiant după cutremurele devastatoare, estimând că numărul victimelor va fi de peste 25.000.

ADVERTISEMENT

Printre victime se află şi Ahmet Eyup Turkaslan, portar al echipei Malatyaspor. Jucătorul în vârstă de 28 de ani, care a fost antrenat de Șumudică în sezonul trecut, a fost găsit fără suflare după ce blocul în care locuia s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

În schimb, internaționalul ghanez Christian Atsu, care a fost sub contract cu Chelsea și Newcastle, iar acum joacă la Hatayspor, a fost salvat de sub dărâmături după cutremurul din Turcia. Atsu se găsea la etajul 9 al unei clădiri care s-a prăbușit în timpul tragediei.

ADVERTISEMENT