Sport

Cristiano Ronaldo, furios după ultima declarație legată de rivalitatea lui cu Leo Messi: ”E inacceptabil să minți așa”

Luni, 29 noiembrie, lumea fotbalului va afla cine este noul sau vechiul câștigător al prestigiosului trofeu Balonul de Aur, decernat celui mai bun fotbalist din lume, în anul respectiv.
29.11.2021 | 21:38
Cristiano Ronaldo furios dupa ultima declaratie legata de rivalitatea lui cu Leo Messi E inacceptabil sa minti asa
ADVERTISEMENT
29-11-2021
19:39

Ronaldo, răspuns tăios pentru șeful France Football

Cristiano Ronaldo a decis să nu meargă la gala de decernare a Balonului de Aur 2021, el nefiind printre favoriți la câștigarea trofeului, și i-a răspuns în termeni duri directorului revistei France Football, Pascal Ferre.

Acesta a dezvăluit că dorința portughezului este să-l întreacă pe Leo Messi la numărul de Baloane de Aur câștigate în carieră. Înaintea decernării premiilor pentru 2021, argentinianul conduce cu 6-5.

”Mi-a folosit numele pentru a se promova şi a promova publicația pentru care lucrează. Este inacceptabil ca persoana responsabilă de prezentarea unui premiu atât de prestigios să mintă aşa, într-o lipsă absolută de respect faţă de cineva care a respectat întotdeauna France Football şi Balonul de Aur.

Şi a minţit din nou astăzi, justificând absenţa mea de la Gală printr-o presupusă carantină care nu are niciun motiv să existe. Cea mai mare ambiţie a carierei mele este să câştig titluri naţionale şi internaţionale pentru cluburile pe care le reprezint şi pentru echipa naţională a ţării mele.

Cea mai mare ambiţie a carierei mele este să fiu un bun exemplu pentru toţi cei care sunt sau vor să fie fotbalişti profesionişti. Cea mai mare ambiţie a carierei mele este să-mi las numele înscris cu litere de aur în istoria fotbalului mondial.

Voi încheia prin a spune că deja mă concentrez pe următorul meci cu Manchester United şi pe tot ceea ce, alături de colegii mei şi de fanii noştri, putem încă realiza în acest sezon. Restul ? Restul sunt doar vorbe în vânt…”, a scris Ronaldo pe contul de Instagram.

Recordman absolut al acestui premiu individual râvnit de toate vedetele, este argentinianul Lionel Messi, care a câștigat de șase ori Balonul de Aur.

În pofida sezonului foarte slab de la PSG, tot Messi este cotat drept principal favorit să câștige și anul acesta. Ar fi a șaptea sa distincție, argumentul principal  fiind că a câștigat Copa America în vară, cu naționala Argentinei.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo vrea să își detroneze rivalul

Marea ambiție declarată de superstarul portughez, Cristiano Ronaldo, este să se retragă din activitate după ce îi va doborî recordul lui Messi.

Ronaldo, 36 de ani, are cinci Baloane de Aur câștigate, el deținând deja recordul de a fi nominalizat pe lista scurtă de 17 ori.

ADVERTISEMENT

Pascal Ferre, șeful comitetului care decernează Balonul de Aur, a declarat presei că dorința lui Ronaldo este de a ajunge la șapte Baloane de Aur și, astfel, să îl învingă pe rivalul său de-o viață, Lionel Messi.

“Cristiano are o singură ambiţie şi aceasta este să se retragă având mai multe Baloane de Aur decât Lionel Messi. Ştiu acest lucru pentru că mi-a spus-o”, a declarat Pascal Ferre.

ADVERTISEMENT

Messi este deja câștigător al Balonului de Aur 2021?

Ceremonia de decernare a Balonului de Aur va avea loc la Paris. Se pare însă că numele laureatului este deja cunoscut.

După cum susțin marile gazete și posturi de televiziune europene, informațiile s-ar fi scurs din interior, așa că Messi este deja dat drept septuplu câștigător al Balonului de Aur.

ADVERTISEMENT

Conform zvonisticii, Messi ar fi fost ”ajutat” să câștige și de dosarul cu tentă sexuală în care a apărut numele lui Karim Benzema, atacantul francez fiind al doilea în ierarhie. De asemenea, Lewandowski este, neoficial, pe podium, însă ocupă numai locul al treilea în clasamentul celor mai buni jucători ai lumi.

Lionel Messi a câștigat ultimul Balon de Aur, în 2019, după aceea distincția nefiind acordată din motive pandemice. Cristiano Ronaldo nu a mai cucerit Balonul de Aur din 2016.

Luka Modric a plâns în 2018

Pascal Ferre, redactor-șef la revista franceză France Football, care decernează Balonul de Aur, a încercat să abată atenția de la aceste rumori, spunând că ”secretul face parte din magia premiului”.

Ferre a dezvăluit totuși că, în pofida faptului că Ronaldo a devenit cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, acesta nu este favorit deoarece revenirea la Manchester United nu a avut efectul scontat, iar cu naționala Portugaliei a avut un Euro 2020 modest.

Ferre a mai anunțat că Luka Modric, căpitanul naționalei Croației, a plâns ca un copil în 2018, atunci când a fost anunțat de jurnalist că este câștigătorul Balonului de Aur.

ADVERTISEMENT