Sport

Cristiano Ronaldo, criză de nervi în Brentford – Manchester United. Cum a comentat Ralf Rangnick incidentul

Manchester United a învins-o cu 3-1 pe Brentford, dar toate privirile au fost ațintite asupra lui Cristiano Ronaldo, care a făcut o criză de nervi în momentul în care a fost schimbat.
20.01.2022 | 08:15
Cristiano Ronaldo criza de nervi in Brentford  Manchester United Cum a comentat Ralf Rangnick incidentul
ADVERTISEMENT
20-01-2022
08:46

Ralf Rangnick a lămurit incidentul cu Ronaldo. Ce i-a spus portughezului în momentul schimbării

La finalul meciului cu Brentford, Ralf Rangnick a oferit explicații cu privire la reacția nervoasă a lui Cristiano Ronaldo în momentul schimbării și a dezvăluit discuția purtată cu acesta la marginea terenului, în încercarea de a-l calma. Potrivit spuselor sale, decizia ar fi fost luată atât pentru a-l proteja pe starul portughez, care venea după o accidentare, ci și din dorința de a conserva avantajul de două goluri al „diavolilor”.

I-am zis că batem cu 2-0 și că ar trebui să învățăm din ce ni s-a întâmplat pe Villa Park (n.r. Aston Villa a egalat de la 0-2). După acel meci, am fost foarte supărat pe mine că nu am trecut la un sistem cu cinci fundași.

Lui Cristiano i-am spus ‘Ascultă, ai 36 de ani și o condiție fizică foarte bună, dar când vei fi antrenor, vei vedea diferit lucrurile”, a declarat tehnicianul german, citat de Marca.

20-01-2022
05:26

Cristiano Ronaldo și-a felicitat colegii pentru victorie

La scurt timp după meciul câștigat de Manchester United a învins-o cu 3-1 pe Brentford, Cristiano Ronaldo a avut o primă reacție. El și-a felicitat colegii pentru cele 3 puncte câștigate, dar nu a scris absolut nimic despre momentul înlocuirii lui cu Harry Maguire.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Cristiano Ronaldo (@cristiano)

 

În schimb, managerul Ralf Rangnick a detaliat motivele pentru care l-a scos din teren pe atacantul portughez, informează dailymail.co.uk. „M-a întrebat ‘De ce eu, de ce m-ai schimbat?’. Evident că nu era mulțumit de situație.

I-am spus: ‘Ascultă, trebuie să iau decizia în interesul echipei și al clubului’. Am avut exact aceeași situație în urmă cu cinci zile pe Villa Park. Am condus cu 2-0 cu 15 minute înainte de terminarea meciului și nu am vrut să facem aceeași greșeală (n.r. – Aston Villa a egalat).

Am decis să trec la formula cu cinci fundași și cred că a fost decizia corectă. I-am spus: ‘Înțeleg că ești încă ambițios și vrei să marchezi, dar poate că peste câțiva ani, când vei fi antrenor principal, sper să iei aceeași decizie și să fii în același rol pe care l-am avut eu după 75 de minute’.

Nu mă așteptam să mă îmbrățișeze. Este un marcator și și-ar fi dorit să rămână și poate să marcheze. Nu am nicio problemă cu Cristiano. Dar s-a întors după o mică accidentare, nu s-a antrenat timp de o săptămână și jumătate”, a precizat managerul.

Manchester United a obținut prima victorie în Premier League, după două etape de secetă, scor 3-1, în deplasarea de la Brentford.

În ciuda rezultatului bun obținut de „diavolii roșii”, Cristiano Ronaldo a fost extrem de supărat.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, criză de nervi după ce a fost schimbat în Brentford – Manchester United 1-3

Lusitanul a făcut o criză de nervi în minutul 71, atunci când Ralf Rangnick l-a trimis în teren în locul său pe Harry Maguire.

În imagini se poate vedea cum cvintuplul Balon de Aur își întoarce spatele la staff-ul tehnic și, în timp ce gesticulează nemulțumit, încearcă să îmbrace o geacă de trening, dar renunță și o trântește nervos, spre stupefacția colegilor săi, care îl urmăresc cu atenție.

ADVERTISEMENT

Deși echipa sa a marcat trei goluri, Cristiano Ronaldo nu a contribuit la niciuna dintre reușitele lui Elanga, Greenwood și Rashford.

Imediat după criza de nervi a vedetei sale, managerul Ralf Rangnick a încercat să îl calmeze pe portughez și să îi explice decizia pe care a luat-o, dar CR7 nu s-a arătat prea impresionat.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo l-a lăudat pe Ralf Rangnick

Sezonul acesta, Cristiano Ronaldo a îmbrăcat de 21 de ori tricoul lui Manchester United, în toate competițiile, perioadă în care a marcat 14 goluri și a oferit trei pase decisive.

Reacția de nervozitate a superstarului lusitan este extrem de interesantă, având în vedere că, recent, acesta l-a lăudat într-un interviu pe Rangnick și le-a cerut suporterilor lui United să aibă răbdare cu neamțul.

ADVERTISEMENT

„Nu accept ca mentalitatea noastră să fie că ne putem mulțumi cu o poziție mai jos de locul 3. Clubul trebuie să se schimbe, eu știu ce trebuie să facem, dar nu o să o spun aici pentru că e nu e corect să fac asta. Nu vreau să fiu aici și să ne luptăm pentru locul 6. 

Trebuie să ne luptăm pentru trofee, să fim competitivi. Rangnick face o treabă bună. Desigur, nu suntem mulțumiți cu locul 6, 7 sau 8.

Cred că dacă ne schimbăm mentalitea, putem să realizăm lucruri mari”, a declarat Cristiano Ronaldo, pentru Sky Sports.

ADVERTISEMENT