Sport

Cristiano Ronaldo, nominalizare cu scandal la titlul de “jucătorul sezonului în Premier League!”. Golgheterul competiției nu a prins lista

Cristiano Ronaldo nu a reușit să-i ducă pe ”diavolii” din Manchester în fruntea topului în Premier League, dar evoluțiile lui au fost apreciate. Astfel, portughezul a fost nominalizat pentru ”jucătorul sezonului”.
02.06.2022 | 13:43
Cristiano Ronaldo nominalizare cu scandal la titlul de jucatorul sezonului in Premier League Golgheterul competitiei nu a prins lista
Cristiano Ronaldo a fost nominalizat pentru premiul ”Jucătorul sezonului în Premier League”. Sursă foto: EPA-EFE/PETER POWELL
ADVERTISEMENT

La 37 de ani Cristiano Ronaldo continuă să fie vioara întâi pentru Manchester United. Portughezul a avut evoluții solide, chiar dacă nu a reușit să-și ajute echipa să revină în elita fotbalului din Premier League.

Fanii din Anglia contestă topul celor mai buni jucători din Premier League

Cristiano Ronaldo a evoluat în 38 de meciuri pentru gruparea de pe Old Trafford și a marcat 24 de goluri, în toate competițiile, în sezonul recent încheiat.

ADVERTISEMENT

Aceste cifre l-au propulsat între cei mai buni 6 jucători ai ultimei ediții de Premier League, în urma voturilor fotbaliștilor profesioniști care activează în Albion, anunță dailystar.coo.uk.

Cele mai multe voturi le-au primit Cristiano Ronaldo (Manchester United), Harry Kane (Tottenham), Mohamed Salah, Virgin van Dijk și Sadio Mane (toți de la Liverpool), și Kevin de Bruyne (Manchester City).

ADVERTISEMENT

Însă, topul alcătuit pe baza voturilor jucătorilor profesioniști din Anglia nu este deloc pe placul fanilor. Cel mai contestat este chiar Cristiano Ronaldo. În plus, fanii englezi sunt revoltați că Son Heung Min, de la Tottenham, nu a fost în primii șase cei mai uni jucători.

Coreeanul a avut o contribuție decisivă la calificarea echipei sale în Liga Campionilor (Tottanheam a terminat pe locul 4 ultima ediție de Premier League – n.r.) și câștigat în premieră titlul de golgheter al campionatului Angliei, la egalitate cu Mohamed Salah, ambii cu câte 23 de goluri marcate.

ADVERTISEMENT

Deși contestat de fani, Cristiano Ronaldo a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-și ajuta echipa să câștige un trofeu. În cele din urmă Manchester United a terminat campionatul pe locul 6 și va evolua în viitoarea ediție a Ligii Europa.

2021/2022 este primul sezon, din ultimele șapte, în care Cristiano Ronaldo nu obține un trofeu cu echipa pentru care evoluează.

ADVERTISEMENT

35.000.000 de euro este cota de piață a lui Cristiano Ronaldo, conform transfermarkt