Fotbal international

Cristiano Ronaldo, notă de corigență după prestația din Coreea de Sud – Portugalia 2-1

Cristiano Ronaldo n-a lipsit nici în ultima partidă din grupă, dar a dezamăgit, primind cea mai mică notă dintre jucătorii folosiți în această întâlnire.
02.12.2022 | 20:22
Cristiano Ronaldo nota de corigenta dupa prestatia din Coreea de Sud  Portugalia 21
Șters în ofensivă, cu vină la primul gol al sud-coreenilor, Cristiano Ronaldo a ieșit în evidență doar prin atitudinea contondentă față de adversari.
ADVERTISEMENT

Cum Portugalia era deja calificată de pe prima poziție, indiferent de rezultatul din ultimul meci, s-a vorbit mult înaintea partidei cu Coreea de Sud despre o posibilă absență a lui Cristiano Ronaldo. În cele din urmă, acesta a început ca titular. Dar a dezamăgit. Fiind vinovat și la primul gol al adversarilor.

4.9, cea mai mică notă, a primit Cristiano Ronaldo pe FOTMOB

După partida din runda a doua, 2-0 cu Uruguay, portghezii și-au asigurat nu doar biletele pentru optimi, ci și prima poziție în grupă. Astfel că meciul cu Coreea de Sud nu mai avea vreo importanță.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Cristiano Ronaldo a ratat o ședință de pregătire. Și s-a vorbit despre o posibilă absență a sa la meciul cu asiaticii. ”Să vedem. În principiu, Ronaldo se va antrena în curând, dar nu știu dacă va juca în următorul meci. Nici măcar nu știu dacă șansele de a evolua sunt 50/50, dar ca să joace trebuie să se antreneze normal.

Cristiano Ronaldo a fost înlocuit în ambele meciuri. Există un plan în cazul în care Cristiano nu poate juca. Nu există niciun jucător care să aibă garantat postul de titular.

ADVERTISEMENT

Cu greu ar merge lucrurile dacă nu am avea un plan”, a declarat Santos la acea vreme.

În cele din urmă, totuși, Santos l-a introdus în teren pe starul echipei. Care, evident, a purtat și banderola de căpitan. Dar n-a izbutit să iasă în evidență.

A încercat să se implice în acțiunile ofensive ale echipei, dar a avut doar câteva încercări firave de a pune în pericol poarta adversă. Fără să fie însă vreodată aproape de țintă.

ADVERTISEMENT

Și, mai mult, în minutul 27, la 1-0 pentru echipa sa, la un corner pentru coreeni, a respins greșit. Mingea a ajuns la Kim Young-Gwon, care a egalat cu un șut din 4-5 metri.

Avea să fie schimbat în minutul 65, și, la finalul întâlnirii, câștigată de sud-coreeni cu 2-1, prestația sa sub așteptări, avea să fie reflectată de calificativul primit pe FOTMOB.

ADVERTISEMENT

A primit 4.9, cea mai mică notă. În  condițiile în care următorul jucător, fundașul Silva, a luat 5.9, iar restul jucătorilor care au evoluat în această partidă au obținut calificative de la 6.0 în sus.

ADVERTISEMENT