Sport

Cristiano Ronaldo, o istorie lungă. Foștii adversari sunt bunici, antrenori, iar actualii nu erau născuți la debutul lui la EURO

Cristiano Ronaldo are o istorie atât de lungă la EURO, încât mulți dintre adversarii lui sunt antrenori sau bunici, iar alții nu erau născuți pe vremea debutului lui.
26.06.2024 | 12:30
Cristiano Ronaldo o istorie lunga Fostii adversari sunt bunici antrenori iar actualii nu erau nascuti la debutul lui la EURO
Cristiano Ronaldo, un nume istoric pentru Campionatele Europene / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

EURO se apropie de finalul fazei grupelor, iar multe dintre echipe au obținut biletul pentru fazele eliminatorii devreme. Portugalia a reușit două victorii, pornind ca din tun la turneul final, și este în optimi, unde Cristiano Ronaldo a creat o emulație fantastică.

Cristiano Ronaldo, un „elefant“ legendar

Portughezul este titular cert în echipa națională, urmând să apară pe teren contra debutantei Georgia. Campionatul European din Germania este al șaselea pentru Cristiano Ronaldo, care a bifat noi recorduri.

ADVERTISEMENT

Istoria lungă a portughezului îl face ca mulți dintre adversarii lui să fie acum bunici sau antrenori, din postura de adversari. Cristiano a debutat în 2004 la primul Campionat European, organizat chiar în țara lui, având doar 19 ani.

Mulți dintre foștii adversari ai lui Cristiano Ronaldo au acum peste 50 de ani, cum ar fi fostul portar englez, David James. Impresionat este că britanicul este deja și bunic, la 54 de ani. Cel mai în vârstă fost adversar al lusitanului este Pierre Van Hooijdonk, actualmente 54 de ani, conform FOX.

ADVERTISEMENT

De altfel, unii dintre fotbaliștii convocați la turneul final nici măcar nu erau născuți când Ronaldo debuta la EURO. Unul dintre exemple este jucătorul turc de la Juventus, Kenan Yildiz, de doar 19 ani.

Selecționerul Georgiei, fost adversar direct pe teren

Willy Sagnol este tehnicianul de pe banca „gruzinilor“, cu care a reușit să obțină un punct contra Cehiei, scor 1-1. Ce este paradoxal este că Sagnol l-a cunoscut pe Cristiano și din postura de jucător.

ADVERTISEMENT

Fost fundaș dreapta de meserie, francezul trecut pe la Bayern Munchen, l-a avut ca adversar direct în 2006. Meciul se dispută tot în Germania, dar în cadrul Cupei Mondiale, unde Sagnol nu i-a putut face față lusitanului.

Selecționerul Georgiei, viitorul adversar al lui Ronaldo, glumea pe seama duelului din 2006, spunând despre vârsta lor: „Sincer, nu știu dacă asta mă face pe mine bătrân sau pe el“, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, motivația georgienilor

Willy Sagnol a mai spus câteva cuvinte frumoase despre viitorul lui adversar, dar din postura de antrenor. Francezul l-a nominalizat pe Cristiano pe o listă cu nume selecte ale fotbalului mondial.

„Deja vorbim despre unul dintre cei mai buni jucători din istorie.. e la același nivel cu Pele, Diego Armando Maradona, Zinedine Zidane. Jucători legendari, iar diferența este că el a atins maximul fotbalului și încă performează cu brio.

El va fi o sursă de motivație foarte mare pentru jucătorii mei, pentru că își doreau cu toții să îl înfrunte. Georgia nu a jucat cu Portugalia în calificări, dar jucătorii mei visau să joace împotriva lui Ronaldo. Acum a devenit realitate și o sursă de motivație“, a spus Sagnol.

  • 2,60 este cota MAXBET pentru pronosticul „Portugalia se califică în semifinalele Euro 2024”

ADVERTISEMENT