Fotbal international

Cristiano Ronaldo, omul meciului Portugalia – Spania 3-3 la CM 2018

15.06.2018 | 23:23
Cristiano Ronaldo omul meciului Portugalia  Spania 33 la CM 2018
ADVERTISEMENT

Atacantul Cristiano Ronaldo a fost desemnat omul meciului Portugalia – Spania 3-3 la CM 2018, după ce a reușit un hattrick. Portughezul a devenit al patrulea fotbalist din istorie care înscrie la patru turnee finale de Mondial și primul care marchează la opt turnee finale consecutive (Mondial sau European).

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a fost desemnat omul meciului Portugalia - Spania 3-3 la CM 2018
Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a fost desemnat omul meciului Portugalia – Spania 3-3 la CM 2018

Cristiano Ronaldo, care a jucat toate minutele, a obținut un penalty în debutul meciului pe care tot el l-a transformat, după care a stabilit scorul pauzei, 2-1, cu un șut de la marginea careului de 16 metri, cu largul concurs al portarului David De Gea.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, omul meciului Portugalia – Spania 3-3 la CM 2018

Cristiano Ronaldo a fost desemnat omul meciului Portugalia – Spania 3-3 la CM 2018, după ce a stabilit scorul final în minutul 88 printr-o execuție magnifică din lovitură liberă de la 25 de metri.

Starul portughezilor este primul fotbalist care reușește un hattrick la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia și primul care marchează trei goluri într-un meci în poarta Spaniei la un turneu final.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Portugaliei a reușit cel de-al 51-lea hattrick din carieră, dar este primul care nu ajută echipa sa să câștige meciul. În partida cu Spania, atacantul portughez a avut 94% pase reușite, a dat 35 de pase, a câștigat 5 dueluri aeriene, a fost faultat de 4 ori și a marcat trei goluri din tot atâte șuturi pe poartă.

Cristiano Ronaldo a ajuns la 84 de goluri pentru reprezentativa Portugaliei și l-a egalat pe Ferenc Puskas în fruntea marcatorilor pentru o națională europeană. El este la 33 de ani și 131 de zile cel mai vârstnic marcator al unui hattrick la Campionatul Mondial. De asemenea, Ronaldo este al treilea jucător portughez care reușește un hattrick la Campionatul Mondial,l dupoă Eusebio în 1966 și Pauleta în 2002.

ADVERTISEMENT