Fotbal international

Cristiano Ronaldo, omul recordurilor! Portughezul a reușit cele mai multe hattrick-uri din istoria fotbalului şi a devenit cel mai bun marcator din preliminariile Euro

11.09.2019 | 10:48
Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria preliminariilor europene. Sursă Foto: Hepta

Cristiano Ronaldo a marcat de 4 ori în victoria Portugaliei, 5-1 în Lituania. Cu ultimele reușite, Cristiano a ajuns cel mai bun marcator din istoria preliminariilor europene, cu 24 de goluri. Mai mult, după meciul de marți seară, starul portughez a bifat hattrick-ul cu numărul 54, record în istoria fotbalului.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.88 este cota pentru “ambele marchează” la meciul Cehia – Anglia. Vezi toate cotele aici!

Noi recorduri bătute de Cristiano

Ajuns la 34 de ani, Cristiano Ronaldo pare foarte departe de momentul retragerii. Odată cu cele patru goluri marcate la Vilnius, în victoria 5-1, portughezul a bifat reușita cu numărul 93 la echipa națională și a doborât recordul golurilor marcate în preliminariile europene, depășindu-l pe irlandezul Robbie Keane, care avea 23 de goluri.

Recordul în privința golurilor marcate în preliminariile europene nu a fost singurul doborât de Ronaldo în meciul cu Lituania. După ce a deschis scorul printr-ul penalty transformat în minutul 7, Cristiano a marcat golul doi în minutul 62, iar trei minute a scris istorie. Cu al treilea gol marcat la Vilnius, Ronaldo a reușit al 54-lea hattrick din carieră, record absolut în istoria fotbalului. Opt dintre aceste hattrick-uri au fost marcate la echipa națională. De asemenea, Ronaldo deține și titlul de cel mai bun marcator in istoria Champions League, 126.

Cristiano a câștigat două trofee cu echipa națională. Sursă Foto: Hepta
Cristiano a câștigat două trofee cu echipa națională. Sursă Foto: Hepta

Două trofee internaționale în 3 ani

Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria naționalei Portugaliei, având și cele mai multe selecții, 159. În privința golurilor, starul de la Juventus are aproape de două ori mai multe reușite decât următorul în clasament, Pauleta (47), și 52 mai multe reușite decât Eusebio (41).

Pe lângă recordurile individuale, Cristiano a reușit să câștige și primele trofee cu prima reprezentativă a Portugaliei, pentru care a debutat în 2003, la 18 ani și 6 luni. Primul trofeu cucerit a fost acum 2 ani, când Portugalia a învins în finala Campionatului European din 2016 chiar țara gazdă Franța.

Cu același selecționer și cu Ronaldo conducător din teren al echipei, Portugalia a reușit să se impună și în Liga Națiunilor, învingând Olanda în finală, scor 1-0.

  • 54 de hattrick-uri a reușit Ronaldo în carieră
  • 93 de reușite are portughezul la echipa națională