Sport

Cristiano Ronaldo, pe lista neagră a granzilor din Europa! Cinci motive pentru care CR7 a devenit un fotbalist de evitat în mercato

Cristiano Ronaldo a ajuns pe lista neagră a celor mai importante echipe din Europa. Dacă în trecut cele mai importante cluburi se băteau pentru semnătura lui CR7, lucrurile s-au schimbat radical în vara lui 2022.
21.08.2022 | 11:00
Cristiano Ronaldo pe lista neagra a granzilor din Europa Cinci motive pentru care CR7 a devenit un fotbalist de evitat in mercato
Cristiano Ronaldo vrea să plece de la Manchester United, dar granzii din Europa nu au venit cu oferte concrete (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

La nici un an de la revenirea la Manchester United, Cristiano Ronaldo dă semne că vrea să plece de pe “Old Trafford”. Ultimele luni au adus sute de speculaţii, iar printre variante s-au numărat PSG, Real Madrid, Bayern Munchen, Chelsea, Atletico Madrid, Borussia Dortmund sau Sporting Lisabona. Pentru moment, CR7 a rămas în tricoul “diavolilor”, însă în continuare forţează plecarea. Care sunt motivele pentru care starul portughez nu mai este o prioritate pentru marile cluburi europene.

Salariul lui Cristiano Ronaldo a pus pe fugă marile cluburi din Europa. E cel mai bine plătit fotbalist din Premier League

Un prim motiv important pentru care granzii fug de Cristiano Ronaldo este legat de salariul portughezului. La Manchester United, atacantul este liderul statului de plată, cu 611.000 de euro pe săptămână. Ceea ce se traduce în 31.770.000 de euro pe an şi îl face să fie cel mai bine plătit fotbalist din Premier League. În cazul unui transfer, starul “diavolilor” va dori un salariu care să se învârtă în jurul acestei sume, însă nimeni nu este dispus să plătească atâţia bani.

ADVERTISEMENT

Dintre cluburile vehiculate în această vară ca o posibilă viitoare destinaţie, doar Real Madrid plăteşte un salariu care se apropie de suma primită de Cristiano Ronaldo. Eden Hazard primeşte 31.250.000 de euro pe an, iar jucătorul este considerat drept o afacere eşuată, după suita de accidentări. De asemenea, PSG îi dă un salariu faraonic lui Kylian Mbappe, cifrat la 60.000.000 de euro pe an, aşa că şeicii nu ar avea motive pentru a mări şi mai mult bugetul.

Cel mai mare salariu plătit de echipele care l-au avut pe Cristiano Ronaldo în vizor

  • PSG – 60.000.000 euro/an (Kylian Mbappe)
  • Real Madrid – 31.250.000 euro/an (Eden Hazard)
  • Bayern Munchen – 22.000.000 euro/zi (Sadio Mane)
  • Chelsea – 22.000.000 euro/an (Raheem Sterling)
  • Atletico Madrid – 20.830.000 euro/an (Jan Oblak)
  • Borussia Dortmund – 18.870.000 euro/an (Niklas Sule)
  • Sporting Lisabona – 3.900.000 euro/an (Trincao)
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo face 38 de ani la mijlocul sezonului 2022-2023

Pe 5 februarie 2023, Cristiano Ronaldo va împlini 38 de ani, o vârstă la care alţi jucători s-au retras deja. Chiar dacă se antrenează la un nivel înalt, iar toată cariera a stat sub semnul unei pregătiri spartane, vârsta începe să-şi spună cuvântul în cazul portughezului.

Vârsta înaintată este un factor important pentru marile cluburi, iar o sumă uriaşă (transfer+salarii) nu ar fi sustenabilă în cazul unui transfer al lui Cristiano Ronaldo. Din punct de vedere al marketing-ului, mutarea ar aduce bani grei în conturile clubului, dar suma nu ar putea să egaleze investiţia, mai ales dacă portughezul ar cere un salariu astronomic.

ADVERTISEMENT

Cei mai bătrâni fotbalişti care au jucat, în sezonul 2022-2023, în cele cinci mari campionate din Europa

  • Serie A – Fabio Quagliarella (Sampdoria – 39 de ani şi 6 luni)
  • Ligue 1 – Dante (Nice – 38 de ani şi 9 luni)
  • Bundesliga – Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt – 38 de ani şi 6 luni)
  • Premier League – Thiago Silva (Chelsea – 37 de ani şi 10 luni) 
  • La Liga – Alvaro Negredo (Cadiz – 36 de ani şi 11 luni)

Pune în umbră jucători importanţi. Cazurile de la Real Madrid, Juventus şi Manchester United

Cu Ronaldo în echipă, anumiţi jucători ar putea să fie puşi în umbră, fără să mai poată atinge un nivel maxim de performanţă. La Real Madrid, Karim Benzema a fost jucătorul care a avut de suferit din cauza portughezului. Atacantul de 34 de ani a început să aibă cifre de excepţie după plecarea lui CR7, iar în sezonul trecut, când a avut 44 de goluri marcate în 46 de meciuri, a fost omul providenţial pentru “galactici”.

ADVERTISEMENT

La Juventus, Cristiano Ronaldo i-a oprit creşterea lui Paulo Dybala. Înainte ca “Bătrâna Doamnă” să-l aducă pe portughez, “La Joya” reuşise să marcheze 26 de goluri în 46 de meciuri din sezonul 2017-2018. În următoarea stagiune, după venirea lui Ronaldo, Dybala a strâns 10 goluri în 42 de meciuri.

Ultima “victimă” a lui Cristiano Ronaldo este Bruno Fernandes. La finalul sezonului 2020-2021, portughezul avea 28 de goluri în 58 de meciuri şi era cel mai bun jucător al lui Manchester United. După ce Cristiano Ronaldo a ajuns pe “Old Trafford”, cifrele lui Bruno Fernandes au căzut, la 10 goluri în 46 de meciuri, în stagiunea trecută.

Cristiano Ronaldo, o fantomă în meciurile cu miză

În vara lui 2018, când Juventus l-a transferat, părea că Ronaldo este piesa lipsă din puzzle-ul pentru câştigarea Ligii Campionilor. “Bătrâna Doamnă”, cu starul portughez în lot, a bifat trei eliminări ruşinoase în Champions League, iar momentul de vârf a fost reprezentat de calificarea în sferturile de finală din sezonul 2018-2019.

La Manchester United, Cristiano Ronaldo a avut cifre bune în primul sezon de după revenire, dar în meciurile cu mare miză a fost o fantomă. În dubla cu Atletico Madrid, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, şi în derby-urile cu Manchester City şi Liverpool a avut prestaţii modeste.

  • 24 de goluri în 38 de meciuri a reuşit Cristiano Ronaldo în sezonul trecut

Un factor toxic în vestiarele lui Juventus şi Manchester United

În toamna anului trecut, în documentarul “All or Nothing”, microbiştii au putut să vadă un exemplu al felului cum Cristiano Ronaldo reuşeşte să dinamiteze un vestiar. La pauza meciului dintre FC Porto şi Juventus, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, portughezul a avut o ieşire incredibilă, iar Juan Cuadrado a reuşit să-i ţină piept.

Cristiano Ronaldo: Trebuie să lucrăm mai mult. Ce naiba? Nu am jucat nimic. Nimic!
Juan Cuadrado: Liniștește-te
Cristiano Ronaldo: Am jucat ca un rahat!
Juan Cuadrado: Trebuie să fii un exemplu pentru toată lumea
Cristiano Ronaldo: Mă includ și pe mine aici. Trebuie să ne spunem adevărul, am jucat ca un rahat. E meci de Champions League, trebuie să avem personalitate!

Revenirea la Manchester United, din vara anului trecut, a adus multe episoade controversate. La scurt timp după revenire, în presa engleză au apărut informaţii că portughezii va pleca de la echipă dacă nu va obţine calificarea în grupele Ligii Campionilor pentru sezonul 2022-2023. În plus, pretenţiile lui CR7 au făcut ca unii jucători ai lui United să nu fie mulţumiţi că jucătorul de 37 de ani a revenit pe “Old Trafford”.

Cristiano Ronaldo a oferit câteva momente uluitoare în în această vară. A ratat aproape toată pregătire premergătoarea actualului sezon, ca mai apoi, la amicalul cu Rayo Vallecano, să plece acasă la pauza meciului, după ce fusese scos de pe teren. “Nu vreau să trec cu vederea ceea ce s-a întâmplat! Este inacceptabil pentru toţi cei implicaţi aici. Suntem o echipă, iar acest lucru înseamnă că trebuie să stai până la finalul meciului”, a fost reacţia promptă a lui Erik ten Hag, noul antrenor al lui Manchester United.

La 37 de ani şi 6 luni, Cristiano Ronaldo are de ales pe finalul carierei. Poate să lase deoparte capriciile şi pretenţiile ridicate, mai ales că nici evoluţiile lui nu mai aduc aminte de starul care a câştigat cinci Baloane de Aur, sau să-şi încheie cariera într-o serie interminabilă de controverse, cu prestaţii şterse, devenind un subiect de meme-uri pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT