Sport

Cristiano Ronaldo pleacă de la Manchester United! Englezii vor să scape de el, iar starul are două variante pe masă

Erik ten Hag a fost instalat în această vară la Manchester United și a insistat că starul Cristiano Ronaldo face parte din planurile sale, însă totul s-a schimbat radical după startul ratat de sezon.
16.08.2022 | 17:43
Cristiano Ronaldo pleaca de la Manchester United Englezii vor sa scape de el iar starul are doua variante pe masa
Erik ten Hag a fost instalat în această vară la Manchester United și a insistat că starul Cristiano Ronaldo face parte din planurile sale, însă totul s-a schimbat radical după startul ratat de sezon. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Manchester United nu a făcut niciun punct în primele două etape din Premier League, iar dezastrul cu Brentford a încins spiritele pe Old Trafford.

Manchester United vrea să scape cu orice preț de Cristiano Ronaldo

Tehnicianul adus cu surle și trâmbițe de la Ajax pentru a o pune pe linia de plutire pe Manchester United și-a dat seama repede că portughezul Cristiano Ronaldo este un element negativ în vestiar și a luat hotărârea că cea mai bună variantă ar fi plecarea sa.

ADVERTISEMENT

Nici fotbalistul de 37 de ani nu mai vrea să piardă timpul pe ”Teatrul Viselor” și l-a pus pe agentul Jorge Mendes să-i caute o altă provocare, mai ales că își dorește să joace în continuare în Champions League.

Conform cotidianului spaniol As, Ronaldo mai are doar două variante viabile de transfer în acest moment: Borussia Dortmund și Sporting Lisabona. Formația germană l-a pierdut pe Sebastian Haller, nevoit să abandoneze temporar fotbalul pentru a urma un tratament pentru o tumoare testiculară.

ADVERTISEMENT

Vicecampioana din Bundesliga a găsit o soluție de avarie prin aducerea francezului Anthony Modeste de la FC Koln, dar atacantul de 34 de ani nu oferă aceeași garanție precum Cristiano Ronaldo. Din aceste considerente, nemții au intrat în contact cu agenții fotbalistului.

Mendes forțează revenirea la Sporting

A doua variantă o reprezintă întoarcerea acasă, la Sporting Lisabona. S-a scris destul de mult în acest an că oficialii clubului vor să-l aducă pe Ronaldo, iar pentru jucător ar fi sfârșitul perfect al unei cariere impresionante.

ADVERTISEMENT

Mai sunt multe obstacole de depășit în realizarea mutării, precum salariul uriaș al superstarului într-un campionat destul de limitat financiar și chiar convingerea antrenorului Ruben Amorim, omul care a resuscitat echipa și în jurul căruia gravitează tot clubul.

Însă, nu este de subestimat nici influența lui Jorge Mendes la Sporting. Agentul tocmai a adus la club 45 de milioane de euro, plus alte 5 din bonusuri pentru transferul lui Matheus Nunes la Wolverhampton. În plus, portughezii au 5% și dintr-un viitor transfer.

ADVERTISEMENT

Ronaldo, considerat vinovat pentru climatul negativ din vestiar

În ciuda faptului că Erik ten Hag a insistat că nu-l va lăsa pe Cristiano să plece, situația s-a schimbat drastic. Oamenii cu vechime în club sunt alarmați de modul în care vibrațiile bune din turneul amical din Thailanda și Australia, în care United a înregistrat trei victorii și un egal, s-au estompat atât de repede.

Astfel, Cristiano Ronaldo este considerat acum de club drept o ”prezență negativă” în echipă. De altfel, atacantul nu a ascuns faptul că vrea să plece și în ultimele zile nu a mâncat alături de coechipieri în cantonamentul de la Carrington.

În plus, înfrângerile consecutive împotriva lui Brighton și Brentford nu au făcut decât să alimenteze climatul de tensiune din jurul portughezului, care mai are contract la Manchester United până în vara lui 2023.

ADVERTISEMENT