Fotbal international

Dă lovitura în plină criză! Cristiano Ronaldo a devenit al treilea sportiv din lume care atinge câştiguri de un miliard de dolari în carieră

05.06.2020 | 17:10
Da lovitura in plina criza Cristiano Ronaldo a devenit al treilea sportiv din lume care atinge castiguri de un miliard de dolari in cariera
ADVERTISEMENT

Suntem în plină pandemie de coronavirus şi toate cluburile au trecut la reduceri salariale. Inclusiv la Juventus, unde Cristiano Ronaldo are cu 3,5 milioane de euro mai puţin pe lună, lucru la care a consimţit fără să stea pe gânduri.


UPDATE, 5 iunie, ora 17:10 / Cristiano Ronaldo a devenit primul miliardar din lumea fotbalului, conform unei analize făcute de jurnaliștii de la Forbes.

ADVERTISEMENT

Din lumea sportului, doar Floyd Maywetaher și Tiger Woods au mai reușit să depășească pragul de un miliard de euro.


ȘTIRE INIȚIALĂ:

Cristiano Ronaldo poate ajunge la un câştig total de un miliard de dolari

Chiar şi în aceste condiţii, Cristiano având în vremuri normale un salariu de 31 de milioane de euro pe sezon, portughezul tot poate ajunge să devină al treilea sportiv din lume care să atingă la câştiguri all time valoarea de un miliard de dolari.

ADVERTISEMENT

Luăm ca unitate de măsură dolarul, deoarece cei doi sportivi care deja au trecut barierele acestei sume impresionante sunt boxerul american Floyd Mayweather şi marele campion de golf Tiger Woods.

Anul trecut Lionel Messi i-a luat-o înainte

În anul precedent Cristiano a câştigat din salariu şi din contractele publicitare 95 de milioane euro, totuşi mai puţin decât marele rival de la Barcelona, Lionel Messi, care a acumulat 110 milioane.

ADVERTISEMENT

Portughezul l-a depăşit cu cinci milioane pe brazilianul Neymar de la PSG, precum şi pe boxerul Canelo Alvarez şi tenismanul Roger Federer, cu un total de 90 de milioane.

Cristiano Ronaldo are deja 18 ani de carieră

Cristiano Ronaldo a strâns aceşti bani în 18 ani de carieră, evident fiind posibil ca urmare a faptului că pe lângă salarii au existat mereu mereu suculente contracte publicitare.

ADVERTISEMENT

Însă portughezul este şi un om care nu trece nepăsător pe lângă problemele celor nevoiaşi sau cazul de faţă pandemia de coronavirus. El şi-a pus la dispoziţie pentru a fi transformate în spitale, la nevoie, toate hotelurile .

Se implică în lupta cu coronavirusul

Totodată a donat un milion de euro în lupta contra coronavirusului şi a achiziţionat mai multe ventilatoare pentru spitale. Ronaldo a declarat că oricând va fi solicitat va oferi imediat sprijin pentru salvarea vieţilor oamenilor.

Cristiano Ronaldo mai are contract cu Juventus până în 2022, dar nu este exclus ca el să plece în această vară, pentru că italienii s-ar putea să aibă mari probleme financiare după pandemie.

ADVERTISEMENT