Fotbal international

Cristiano Ronaldo a fixat obiectivele la Real. Portughezul îşi pregăteşte însă plecarea

Cristiano Ronaldo încearcă să trezească vestiarul lui Real Madrid, dar presa spaniolă scrie că plecarea sa de pe Santiago Bernabeu în această vară e din ce în ce mai probabilă. Însă şi pentru Manchester United ar fi o situaţie complicată achiziţionarea portughezului.
16.01.2018 | 17:40
Cristiano Ronaldo a fixat obiectivele la Real Portughezul isi pregateste insa plecarea

După rezultatele din ultima perioadă,  la Real Madrid vestiarul seamănă din ce în ce mai mult cu un butoi cu pulbere. Vedeta echipei, portughezul Cristiano Ronaldo, care a avut evoluţii foarte slabe, poate cele mai slabe de când a semnat în 2009 pe Santiago Bernabeu, încearcă să preia rolul liderului autentic, strigând la colegi: “De acum gata cu campionatul! Ne-au mai rămas Champions League şi Cupa, să ne concentrăm pe ele”!

Vorbe frumoase, mobilizatoare, dar în spatele lor presa iberică scrie tot mai accentuat despre faptul că Ronaldo îşi pregăteşte ieşirea din scenă în această vară din Primera Division. De la o zi la alta devine tot mai clar că Ronaldo vrea să plece. Este indignat de felul în care clubul nu l-a apărat în nici un fel în scandalul cu fiscul, capitol la care portughezul riscă de-a binelea să devină primul câştigător a cinci Baloane de Aur care ajunge în spatele gratiilor, pentru că refuză să achite 14,8 milioane de euro fraudă fiscală.

Cristiano Ronaldo e supărat pe Florentino Perez

Este iritat de faptul că acelaşi Florentino Perez l-a mai păcălit odată ca pe un copil, promiţându-i după ce a luat al cincilea Balon de Aur că va avea acelaşi salariu cu Leo Messi şi apoi l-a driblat scurt. Per total, Crtistiano a şi mărturisit amicilor că perioada Real s-a încheiat, deşi intenţiona să se retragă de pe Bernabeu. Întrebarea care se pune este unde va merge. La PSG nu ar putea ajunge decât dacă va pleca Neymar în sens invers, spre Madrid, altminteri brazilianul nu va accepta să joace alături de Ronaldo.

Varianta cea mai plauzibilă rămâne fosta echipă, Manchester United, însă nici aici nu e deloc uşor să semneze. Pentru că acum, deşi are 33 de ani, i-a intrat în cap că vrea şi că merită salariul lui Messi, de 50 de milioane de euro şi e greu de crezut că United ar face o asemenea nebunie. Însă United ştie că e vorba de un fost jucător, care a fost favoritul tribunelor şi se află într-o situaţie ingrată, cum bine scrie Guillem Ballague, jurnalist la As.

“Cei de la United ştiu că Ronaldo ar veni la vârsta de 33 de ani şi că ar cere un salariu net de 50 de milioane de euro, pentru a-l egala pe Messi, la acest capitol. În plus, Real ar solicita în jur de 100 de milioane de euro pentru starul lui, aşa că afacerea este una complicată, în aceste condiţii. Pe de altă parte, clubul nu poate însă să nu-şi arate interesul pentru Ronaldo, dacă se confirmă, într-adevăr, că el vrea să plece de la Real. Dacă United va confirma oficial interesul pentru Ronaldo, atunci va fi un adevărat tsunami pe plan mediatic, care nu ar putea fi controlat”.

Tags: