Fotbal international

VIDEO. Cristiano Ronaldo l-a depăşit pe Pele! Vezi care e obiectivul lui CR7

Portugalia a obţinut, cum era şi normal, o victorie la pas, pe teren propriu, în faţa Insulelor Faroe, cu scorul de 5-1. Trei dintre reuşitele campioanei Europei au fost trecute în contul lui...
01.09.2017 | 09:35
VIDEO Cristiano Ronaldo la depasit pe Pele Vezi care e obiectivul lui CR7

Portugalia a obţinut, cum era şi normal, o victorie la pas, pe teren propriu, în faţa Insulelor Faroe, cu scorul de 5-1. Trei dintre reuşitele campioanei Europei au fost trecute în contul lui Cristiano Ronaldo. Cu acest rezultat lusitanii se menţin pe locul secund în grupa B, la trei lungimi în spatele Elveţiei, care are punctaj maxim din 7 partide, dar care a avut parte de un meci cu peripeţii din cauza vremii.

Elveţienii s-au impus cu 3-0 în faţa modestei Andorra, dar scorul a fost limitat de ploaie şi de terenul îmbibat de apă de la Sant Gallen, fapt care a şi dus la întreruperea temporată a jocului preţ de zece minute în fiecare repriză, pentru ca oamenii de ordine să intervină şi să degajeze apa de pe suprafaţa de joc. De fapt, arbitrul a vrut să oprească de tot meciul în prima repriză, când ploua torenţial, dar la insistenţele jucătorilor elveţieni a acceptat această soluţie de compromis.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Cristiano Ronaldo Portugalia. Cine este liderul mondial al golgeterilor la naţională

Revenind la Cristiano Ronaldo, care a jucat cu mare poftă, mai ales că la echipa de club Real Madrid ispăseşte o suspendare de cinci jocuri, acesta are toate motivele să forţeze marcarea cât mai multor goluri la echipa naţională. Obiectivul ambiţiosului CR7 este să devină golgeterul all time al tuturor echipelor naţionale din lume. Cu cele trei reuşite din partida de joi seară a ajuns acum la cota 78, la egalitate cu obscurul irakian Hussein Saaed.

VEZI GOLURILE

Mai are doar un gol pentru a sări pe locul 3 în ierarhia mondială a tuturor timpurilor, loc deţinut pe moment de jucătorul zambian Godfrey Chitalu. Însă, cu a treia reuşită în poarta feroezilor, Ronaldo a reuşit să-l întreacă pe unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului, brazilianul Pele. Pentru a-şi atinge obiectivul, primatul mondial, este însă cale lungă şi nu uşor de ajuns, pentru că are deja 32 de ani. Lider mondial este iranianul Ali Daei, cu 109 goluri la echipa naţională, în perioada anilor 90 ai secolului trecut, urmat de o altă legendă, ungurul Ferenc Puskas, 84 de goluri, dar pe acesta Cristiano Ronaldo are toate şansele să îl depăşească nu peste mult timp.