Fotbal international

Cristiano Ronaldo, record istoric la Cupa Mondială. CR7 a deschis scorul cu Ghana, iar imaginea bucuriei a devenit virală. Video

Portugalia a deschis scorul dintr-un penalty controversat în meciul cu Ghana, iar Cristiano Ronaldo a stabilit un record incredibil la Cupa Mondială.
24.11.2022 | 19:46
Cristiano Ronaldo record istoric la Cupa Mondiala CR7 a deschis scorul cu Ghana iar imaginea bucuriei a devenit virala Video
Cristiano Ronaldo a intrat în istoria Campionatului Mondial după golul marcat în Portugalia - Ghana 3-2
ADVERTISEMENT

Starul portughezilor a fost extrem de emoționat înaintea debutului la turneul final din Qatar, iar la intonarea imnurilor a fost surprins cu lacrimi în ochi.

Record ireal semnat de Cristiano Ronaldo la Cupa Mondială

Partida cu Ghana, din prima etapă a Grupei H de la Cupa Mondială, a fost un bun prilej pentru Cristiano Ronaldo să stabilească un record greu de egalat la turneele finale. Și starul portughez nu avea cum să rateze o astfel de ocazie.

ADVERTISEMENT

După ce a irosit două bune ocazii în prima repriză, CR7 a ieșit la rampă la mijlocul reprizei secunde. Lansat în adâncime, atacantul portughezilor a profitat de faptul că Salisu i-a dat peste picior în încercarea de a respinge balonul și a căzut teatral în careu.

A existat contact, însă intensitatea loviturii a fost una mică, iar căderea lui Ronaldo mult amplificată. Cu toate acestea, arbitrul american Ismail Elfath s-a lăsat păcălit de ”teatrul” jucat de starul portughez și a dictat penalty spre disperarea ghanezilor.

ADVERTISEMENT

Decizia ”centralului” a fost susținută și din camera VAR, astfel că Ronaldo a luat mingea și a pus-o pe punctul cu var. Deși portarul Ait-Zigi a ghicit colțul la șutul lui CR7, mingea a plecat ca din tun la înălțime, fără nicio speranță pentru portarul african.

Record și bucurie cu Messi pe fundal

Odată cu această reușită, Cristiano Ronaldo a intrat definitiv în istoria Cupei Mondiale. Starul Portugaliei a devenit singurul jucător care a înscris la cinci turnee finale. Până la ora meciului, el se afla la egalitate cu Lionel Messi, care a înscris împotriva Arabiei Saudite, Miroslav Klose, Pele și Uwe Seeler.

ADVERTISEMENT

Ironia sorții a făcut ca Ronaldo să sărbătorească reușita cu numărul 118 în tricoul echipei naționale într-un colț al terenului acolo unde un spectator afișase un banner cu imaginea mareului său rival Leo Messi.

Cristiano Ronaldo record Cupa Mondială

Chiar înainte de a intra evolua în primul meci de la Cupa Mondială din Qatar, Cristiano Ronaldo și-a reziliat de comun acord contractul cu Manchester United, ca urmare a interviului exploziv pe care l-a acordat în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Presa spaniolă a scris că apropiați ai fotbalistului au contactat deja persoane din cadrul clubului Real Madrid și le-au propus ca starul să revină pe Santiago Bernabeu. Ronaldo ar fi încântat de o întoarcere în rândul ”galacticilor”, chiar dacă acest lucru ar fi pentru o perioadă scurtă, deoarece madrilenii l-ar vrea doar pentru 6 luni.

ADVERTISEMENT