Fotbal international

Cristiano Ronaldo s-ar putea întoarce la o fostă echipă. Sponsorul îl vrea înapoi pe portughez

11.12.2020 | 08:17
Cristiano Ronaldo sar putea intoarce la o fosta echipa Sponsorul il vrea inapoi pe portughez
ADVERTISEMENT

Chevrolet, sponsorul principal al celor de la Manchester United, își dorește să-l readucă pe portughezul Cristiano Ronaldo înapoi la echipă. 

La doar 17 ani, jucătorul din Portugalia a pășit pentru prima dată în fotbalul profesionist. El a devenit mai apoi unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

După ce a plecat de la Sporting Lisabona la 18 ani, Cristiano Ronaldo a mers la Manchester United în 2003 și a stat acolo timp de șase ani.

Ronaldo ar putea reveni la Manchester United

Împreună cu Manchester United, portughezul a câștigat trei campionate ale Angliei, Liga Campionilor și Balonul de Aur. După retragerea lui Sir Alex Ferguson în urmă cu 7 ani, Manchester United a trecut printr-o perioadă nu tocmai bună pentru că nu a mai cucerit niciun titlu în Anglia.

ADVERTISEMENT

La 11 ani de la plecarea sa, Manchester United vrea să-l readucă pe jucătorul portughez și să redevină una dintre cele mai mari formații din Europa. Chevrolet, sponsorul principal al lui Manchester United, vrea să se implice în realizarea acestui transfer.

În ciuda contra-performanțelor de pe gazon, echipa engleză este un brand uriaș la nivel mondial. Chevrolet a ajuns sponsorul principal al lui Manchester United în urmă cu șase ani și achită sume foarte mari pentru a avea logo-ul pe tricourile formației. Contractul dintre Chevrolet și Manchester United este în valoare de 54,5 milioane de euro și este unul dintre cele mai profitabile din fotbalul mondial. Beneficiile comerciale ale aducerii vedetei de la Juventus reprezintă principalul obiectiv pentru Chevrolet.

ADVERTISEMENT

United se luptă cu PSG pentru Cristiano Ronaldo

Imediat după venirea lui Ronaldo în Serie A, campioana Italiei a avut un profit uriaș, care a crescut cu 30% în prima săptămână de la aducerea sa. Andrea Agnelli, actualul președinte al celor de la Juventus, este nepotul lui Giovanni Agnelli, unul dintre cei care au fondat Fiat în 1899. În prezent, întreaga familie are 30% din acțiunile FCA (Fiat Chrysler Automobiles) și 64% din acțiunile echipei italiene.

Aducerea portughezului la formația italiană a fost văzută ca un mare succes din punct de vedere comercial. Manchester United vrea să ia exemplul lui Juventus și să reușească o mare lovitură de imagine. Totodată, Cristiano Ronaldo ar fi și un plus din punct de vedere sportiv și ar ajuta-o pe United să redevină o forță.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse din presa internațională, Chevrolet e gata să facă eforturi financiare mari pentru aducerea portughezului. Manchester va trebui să-i dea lui Ronaldo un salariu uriaș și să concureze cu PSG pentru aducerea portughezului, echipă care îl vrea și ea pe jucător. Fratele portughezului este investigat pentru fraudă.

Ronaldo are un salariu de 31 de milioane de euro la campioana Italiei pe sezon. Rămâne de văzut dacă starul va vrea să se întoarcă la prima sa echipă importantă din carieră. Cristiano Ronaldo a reușit o dublă în derby-ul dintre Barcelona și Juventus.

ADVERTISEMENT