Fotbal international

Cristiano Ronaldo, atac către Lionel Messi: “Asta este diferența dintre mine și el”

13.08.2019 | 17:21
Cristiano Ronaldo atac catre Lionel Messi Asta este diferenta dintre mine si el

Cristiano Ronaldo a vorbit într-un interviu despre diferențele dintre el și Lionel Messi. Starul portughez a declarat că reușitele sale în mai multe campionate îi oferă un plus în comparație cu Messi, care a jucat toată cariera la Barcelona. Ronaldo, ajuns la Juventus Torino în vara anului trecut, a câștigat Liga Campionilor de 5 ori, cu două echipe diferite.

Cristiano Ronaldo explică ce are în plus față de Lionel Messi

Cristiano Ronaldo a vorbit pentru “DAZN” despre ce avantaje are în fața lui Lionel Messi. Argumentul principal adus în discuție de starul portughez este numărul de trofee Champions League, competiție în care Ronaldo s-a impus de 5 ori, cu două echipe diferite. Cristiano a câștigat trofeul Ligii Campionilor pentru prima dată în 2008 la Manchester United. Ultimele 4 triumfuri Ronaldo le-a înregistrat la Real Madrid, iar 3 dintre ele au fost consecutive, record în istoria fotbalului. Pe lângă “săgețile” aruncate către Messi, Ronaldo a avut și cuvinte de laudă pentru argentinian, pe care îl consideră un jucător de excepție.

Diferența dintre mine și Lionel Messi este că eu am jucat la mai multe cluburi și am câștigat Champions League cu echipe diferite. Dar Messi este un fotbalist excelent, care va rămâne în memoria tuturor nu doar pentru Baloanele de Aur câștigate, dar și pentru dezvoltarea sa în joc, care, la fel ca și în cazul meu, s-a produs an de an. Eu mă trezesc în fiecare dimineața cu dorința de de a mă antrena, de a progresa, nu doar pentru a câștiga bani. Mulțumită divinității nu duc lipsă de bani, iar acum vreau doar să obțin un loc în istoria fotbalului“, a spus Cristiano Ronaldo pentru “DAZN”.

5 trofee a câștigat Champions League a câștigat Ronaldo. Sursă Foto: Hepta.ro
5 trofee a câștigat Champions League a câștigat Ronaldo. Sursă Foto: Hepta.ro

Lionel Messi, fără trofeu Champions League din 2015

Chiar dacă diferența dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo nu este mare când vorbim de numărul de trofee Champions League, plusul pe care îl are portughezul este dat de anii în care au fost câștigate competițiile. Messi, care are 4 trofee ale Ligii Campionilor în palmares, a câștigat ultima oară în 2015. Pe lângă trofeul câștigat acum 4 ani, argentinianul a mai cucerit Champions League cu Barcelona în 2006, 2009 și 2011.

În comparație cu Messi, Cristiano Ronaldo a câștigat mai târziu primul trofeul al celei mai importante competiții inter-cluburi din Europa, în 2008 cu Manchester United. Însă, de atunci, portughezul care joacă acum la Juventus a triumfat cu Real Madrid în alte 4 ediții, în 2014 și din 2016 până în 2018, cu trei trofee câștigate consecutiv, record în istoria competiției.

  • 34 de ani are Cristiano Ronaldo 
  • 5 Baloane de Aur are portughezul în palmares