Fotbal international

Cristiano Ronaldo și colegii lui de la națională salvează fotbalul din Portugalia de la faliment. Câţi bani au donat

13.04.2020 | 17:19
Cristiano Ronaldo si colegii lui de la nationala salveaza fotbalul din Portugalia de la faliment Cati bani au donat
ADVERTISEMENT

Pandemia de COVID 19 s-a resimțit cu o intensitate incomparabil mai mică în Portugalia, deși e vecina de Peninsulă a unei Spanii puse la pământ de virus. Și, totuși, fotbalul a intrat și aici în vacanță forțată iar data la care se vor relua primele două ligi e încă departe de a fi stabilită.

Starul lui Juventus a propus și toată lumea a fost de acord

S-a luat în schimb decizia de a se pune punct aici la toate competițiile echipelor de amatori, fără a se mai încheia campionatele, fără promovări și retrogradări. O lovitură grea pentru aceste cluburi mici, pentru care acum s-ar fi pus serios problema supraviețuirii, dacă nu ar fi intervenit Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Starul lui Juventus și colegii lui de la naționala Portugaliei, campioană europeană în 2016, în Franța, împreună cu stafful tehnic și oficialii Federației au decis să salveze fotbalul mic.

S-au strâns în total 4,7 milioane euro

Concret, au fost de acord ca să doneze toată lumea jumătate din prima de calificare stabilită pentru calificarea la Euro 2020, devenit între timp Euro 2021, adică în total 4,7 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Acești bani vor fi împărțiți de către Federație cluburilor de amatori, salvând efectiv cel puțin jumătate dintre ele de la dispariție.

Ce a promis președintele de la Fatima

Este o uriașă gură de oxigen, care a produs mult entuziasm conducerilor acestor cluburi, nevoite și așa să trăiască de multe ori de pe o zi pe alta.

ADVERTISEMENT

De altfel, președintele grupării din Fatima, celebra localitate unde s-ar fi arătat în mai 1917 Fecioara Maria celor trei copii păstori, a spus că va merge la sanctuarul Fecioarei pentru a mulțumi, convins că a fost o minune din partea ei.

Cristiano trebuie să revină la Torino

Cristiano Ronaldo a încercat în acest fel și să împace opinia publică din Portugalia, scandalizată de faptul că vedeta lui Juventus a călcat de mai multe ori regulile de carantină.

ADVERTISEMENT

Ronaldo trebuie acum să se pregătească de reîntoarcerea la Torino, unde, conform legilor impuse de autoritățile italiene, va fi nevoit să intre iar în 14 zile de carantină.

ADVERTISEMENT