Sport

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, în duelul urmăritorilor pe Instagram! De ce nu va fi detronat CR7 şi sumele ameţitoare pentru reclame

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi sunt cei mai urmăriţi fotbalişti pe Instagram. CR7 este lider şi sunt şanse mici ca rivalul său să-l detroneze vreodată.
10.01.2023 | 18:10
Cristiano Ronaldo si Lionel Messi in duelul urmaritorilor pe Instagram De ce nu va fi detronat CR7 si sumele ametitoare pentru reclame
Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi îşi continuă lupta pentru titlul de cel mai urmărit om de pe Instagram
ADVERTISEMENT

Pe lângă trofeele câştigate, fotbaliştii au început să se laude şi cu numărul de urmăritori de pe reţelele de socializare. Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi ocupă locul 1, respectiv 2 în topul celor mai urmărite personalităţi de pe Instagram, iar cei doi urmează se se mai lupte mulţi ani pe celebra platformă.

Motivele pentru care Lionel Messi nu-l va detrona pe Cristiano Ronaldo în topul urmăritorilor pe Instagram

În prezent, Cristiano Ronaldo are 532.000.0000 de urmăritori pe contul personal de Instagram, în timp ce Lionel Messi a ajuns la 417.000.000 de persoane care îi urmăresc activitatea pe Instagram. Cu un avantaj de peste 117.000.000 de urmăritori, CR7 poate să stea liniştit pentru moment.

ADVERTISEMENT

Mulţi s-au aşteptat ca succesul Argentinei la Campionatul Mondial 2022 să-l ajute pe Lionel Messi şi să se apropie de marele rival. Pe durata turneului din Qatar, starul lui PSG a câştigat în jur de 30.000.000 de urmăritori noi, în timp ce Cristiano Ronaldo s-a ales cu 20.000.000. Plusul obţinut de jucătorul argentinian este mult prea mic pentru a putea spera la detronarea rivalului.

Pe lângă diferenţa uriaşă, Cristiano Ronaldo mai are un avantaj în lupta cu Lionel Messi. Fotbalistul portughez a reuşit să cucerească piaţa vorbitoare de limbă engleză, în timp ce rivalul său a cucerit partea spaniolă şi sud-americană. Transferul la Al-Nassr îl avantejează pe CR7, care va deveni şi mai prezent pe piaţa arabă şi asiatică.

ADVERTISEMENT

Câţi bani câştigă Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi cu reclamele de pe Instagram

Fiind numărul 1 la capitolul de urmăritori, Cristiano Ronaldo câştigă în jur de 2.000.000 de dolari pentru fiecare reclamă postată de contul personal de Instagram. De cealaltă parte, Lionel Messi încasează aproximativ 1.800.0000 de dolari.

De pe 18 decembrie, când s-a terminat CM 2022, şi până în prezent, Lionel Messi a postat opt reclame pe contul de Instagram, ceea ce înseamnă un câştig de 14.400.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Cu un Campionat Mondial dezamăgitor, Cristiano Ronaldo nu a mai postat nicio reclamă de pe 23 noiembrie 2022. Înainte de startul CM din Qatar, portughezul a avut o perioadă rodnică, cu 24.000.000 de dolari obţinuţi cu ajutorul a 12 reclame postate pe Instagram.

Bătălia pentru noi urmăritori pe Instagram este, de fapt, lupta pentru contracte de sponsorizare cât mai bune. Ceea ce se traduce în mai mulţi bani. Nu este exclus ca până la finalul lui 2023, Cristiano Ronaldo să ajungă la 3.000.000 de dolari la fiecare reclamă postată.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi câştigă şi cu ajutorul conturilor fake

Chiar dacă au strâns, în total, 949.000.000 de urmăritori, nu toţi aceşti fani sunt reali. În februarie 2022, The Sun dezvăluia că Ronaldo are în jur de 92.000.000 de urmăritori care ar fi fake, în timp ce Messi ajunsese la 70.000.000 de fake followers.

Astfel, postările celor doi ajungeau la nişte conturi fără activitate şi fără identitate, însă Ronaldo şi Messi nu au nicio vină. Numărul tot mai mare de conturi bot pe reţelele de socializare au făcut posibil acest lucru. Cu toate acestea, ambii au de câştigat. Numărul cât mai mare de urmăritori atrage de la sine şi sume mai mari la contractele de publicitate pe Instagram.

ADVERTISEMENT