Fotbal international

Cristiano Ronaldo, „umilit” de FC Barcelona înaintea duelului cu Lionel Messi. Foto

08.12.2020 | 16:29
Cristiano Ronaldo umilit de FC Barcelona inaintea duelului cu Lionel Messi Foto
ADVERTISEMENT

FC Barcelona – Juventus este o partidă care va avea loc în această seară, de la 22:00, în ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor. Înainte de meci, catalanii au postat pe internet o imagine prin care îl atacă voalat pe Cristiano Ronaldo.

După o pauză de doi ani, Messi și Ronaldo se vor înfrunta din nou, însă miza meciului nu este foarte ridicată. Juventus trebuie să câștige cel puțin cu 3-1 pentru a o depăși pe Barcelona în clasamentul grupei.

ADVERTISEMENT

La Torino, catalanii s-au impus cu 2-0, însă Ronaldo nu a putut evolua din cauză că era în izolare. Superstarul portughez s-a infectat cu noul coronavirus și nu a fost disponibil pentru partida din 28 octombrie.

Cristiano Ronaldo, „umilit” de FC Barcelona înaintea meciului cu Lionel Messi

După plecarea lui Ronaldo de la Real Madrid la Juventus, fanii au tot așteptat un nou duel între portughez și Lionel Messi. Cei doi încă poartă cea mai mare rivalitate din istoria fotbalului, la nivel individual. Extrem de competitivi, ambii doresc să demonstreze că sunt cei mai buni din lume, iar diseară vor avea din nou ocazia. După aproape doi ani.

ADVERTISEMENT

În total, Messi și Ronaldo s-au înfruntat de 35 de ori, însă de fiecare dată au făcut-o până ca portughezul să ajungă la Juventus. Dacă nimic neprevăzut nu se întâmplă până la ora 22:00, vor avea astăzi șansa să își măsoare din nou forțele. Iar FC Barcelona a profitat de ocazie pentru a trimite o săgeată către rivalul legendei de pe Camp Nou.

Catalanii au publicat pe Twitter un desen în care Ronaldo și Messi stau într-o cameră, unul în fața celuilalt. Imaginea fiecăruia dintre ei este reflectată și de câte o oglindă. Numai că, pe oglinda unde se reflectă chipul lui Messi, apare scris textul 6OAT. Acesta simbolizează o prescurtare pentru Greatest Of All Time (n.r. trad. Cel mai bun din toate timpurile). Este de remarcat că a fost folosită cifra 6 în loc de litera G, cu trimitere la cele șase trofee ale Balonului de Aur câștigate de argentinian.

ADVERTISEMENT

Reacția fanilor și statistica duelului dintre cei doi coloși

Fanii au reacționat la gestul clubului blaugrana, iar majoritatea nu au fost deloc încântați de gestul catalanilor: „Chiar nu era necesar textul cu GOAT”, „Singurul lucru negativ despre această imagine e că ați uitat să arătați respect față de un alt GOAT al generației actuale. Ar fi fost o imagine legendară. Ar fi frumos să încetață să mai aruncați cu atacuri în condițiile în care sunteți la pământ” sau De ce naiba nu ați scris GOAT și pe oglinda lui Ronaldo?” au fost câteva dintre reacțiile suporterilor nemulțumiți.

Nu toți au contestat decizia Barcelonei de a publica acest desen. Suporterii lui Leo Messi chiar au salutat inițiativa și s-au declarat încântați de textul de pe oglindă. „Cuvântul GOAT din dreptul lui Messi e cea mai tare parte a acestui edit uimitor. Dacă mă uit mai bine, textul este chiar 6OAT, ceea ce e și mai tare”, a scris fan Messi.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi vor purta cel de-al 36-lea duel direct în seara zilei de 8 decembrie, de la ora 22:00. Până acum, Messi are 16 victorii, în vreme ce Cristiano Ronaldo a câștigat doar 10 partide. Nouă meciuri s-au terminat la egalitate. Ronaldo a dat, în aceste partide, 19 goluri și o pasă decisivă, în timp ce Messi a înscris de 22 de ori și a oferit și 15 pase de gol. Ultima întâlnire dintre cei doi a fost meciul Barcelona – Real Madrid 2-2, din returul sezonului 2017-2018. Ambii au marcat.

ADVERTISEMENT