Fotbal international

Fernando Santos rupe tăcerea legat de netitularizarea lui Ronaldo. ”Am avut o conversație sinceră”

Fernando Santos a decis să lămurească lucrurile după ce Ronaldo n-a fost titular cu Elveția și a dezvăluit dialogul purtat cu Cristiano, dar și reacția acestuia.
09.12.2022 | 14:50
Fernando Santos rupe tacerea legat de netitularizarea lui Ronaldo Am avut o conversatie sincera
Cristiano Ronaldo nu și-a ascuns sentimentele pentru faptul că a fost lăsat pe bancă, până spre final, la meciul cu Elveția. Foto: twitter
ADVERTISEMENT
09-12-2022
13:04

Înaintea meciului cu Maroc, Fernando Santos face lumină în cazul Ronaldo

Portugalia joacă sâmbătă, cu Maroc, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Dincolo de confruntarea cu africanii, la conferința de presă premergătoare meciului, un subiect extrem de important a fost faptul că nu l-a titularizat pe Cristiano Ronaldo la meciul cu Elveția. 

Iar Fernando Santos, nu l-a evitat. Ba dimpotrivă, a povestit întreg contextul. Vorbind inclusiv despre reacția lui Ronaldo. Precizând, tranșant, că jucătorul nu a vorbit despre dorința de a părăsi lotul.

”I-am explicat că nu va fi titular pentru a nu fi surprins. Cristiano, din motive evidente, nu era foarte fericit pentru că întotdeauna este titular. Apoi mi-a zis: ‘Chiar crezi că este o idee bună?’

I-am oferit punctul meu de vedere, el a acceptat, am avut o conversație sinceră. El nu mi-a zis niciodată că își dorește să plece.

Cred că ar trebui să ne oprim cu aceste polemici. Pentru că un exemplu față de ce am spus este ce s-a întâmplat în meci”, a spus Fernando Santos.

Ieșirea nu tocmai fair-play din meciul cu Coreea de Sud, dar și prestațiile deloc reușite în grupă, i-au adus lui Cristiano Ronaldo statutul de rezervă în Portugalia – Elveția 6-1. O decizie care, prin prestația sa, Goncalo Ramos, înlocuitorul starului lusitan, a justificat-o cu un hat-trick. Dar pe care Cristiano nu a digerat-o.

Cristiano Ronaldo s-a grăbit din nou către vestiare

Cristiano Ronaldo s-a rățoit la un jucător sud-coreean în ultimul meci din grupe. Deranjat că acesta îi cerea să părăsească mai repede terenul în momentul schimbării.

ADVERTISEMENT

Un gest care n-a fost pe placul selecționerului Fernando Santos. Și nici al fanilor de-acasă. Dovadă că într-un sondaj realizat de A Bola, aceștia au spus că ar merita să fie pedepsit cu netitularizarea.

Santos spune că nu incidentul cu pricina l-a determinat să acționeze. Poate. Cert este că obișnuitul căpitan al echipei a privit de pe bancă două treimi din jocul cu Elveția, din optimile Cupei Mondiale. În timp ce, pe teren, înlocuitorul său, Goncalo Ramos, era letal.

ADVERTISEMENT

Fără îndoială, lui Cristiano Ronaldo nu i-a căzut bine acest lucru. Iar mimica feței sale, surprinsă de camerele de luat vederi, a fost sugestivă.

Atât în momentul în care era pe bancă, dar și atunci când a intrat pe teren, în minutul 72, în special la cererea fanilor, care i-au scandat numele îndelung, Moment în care a zîmbit ironic.

ADVERTISEMENT

Și nu a fost totul. La finalul partidei, deși suporterii erau cei care, practic, l-au cerut în teren, Cristiano Ronaldo i-a salutat în fugă. Iar apoi, în timp ce colegii celebrau succesul, alături de mulțimea în delir, a plecat către vestiare.

A amintit, prin atitudine, de acel moment din Premier League, care a fost scânteia ce a aprins vâlvătaia care a dus la despărțirea sa de Manchester United. Cu diferența că de această dată a intrat pe teren și nu a plecat la cabine în timpul meciului.

ADVERTISEMENT

Georgina, indignată de statutul partenerului său

Nu doar Cristiano a fost deranjat de statutul său de rezervă, ci și partenera sa, Georgina Rodriguez. Care a urmărit partida la fața locului și, la final, nu a ezitat să posteze, pe rețelele sociale, un mesaj plin de indignare.

”Felicitări, Portugalia. În timp ce cei 11 jucători au cântat imnul, toate camerele au fost îndreptate spre tine. Ce păcat să nu te-ai bucurat de cel mai bun jucător din lume în cele 90 de minute.

Fanii nu au încetat să te întrebe și să-ți strige numele. Dumnezeu și prietenul tău drag Fernando să continue mână în mână și să ne facă să vibrăm încă o noapte”, a scris Georgina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio)

Santos este tranșant: ”Cristiano continuă să fie un jucător foarte important pentru echipa națională”

După meci, desigur, Fernando Santos a fost chestionat cu privire la netitularizarea lui Cristiano Ronaldo. Și a justificat-o ca fiind o decizie tactică.

Pe de altă parte însă, a precizat pentru A Bola: ”Am o relație foarte strânsă cu el, l-am antrenat la Sporting când avea 19 ani, dar și aici, la reprezentativă, în ultimii ani, și am avut mereu o relație foarte puternică.

Această relație nu se schimbă. Nici el, nici eu nu punem pe același plan relația umană și cea profesională. Din perspectiva mea, Cristiano continuă să fie un jucător foarte important pentru echipa portugheză”.

ADVERTISEMENT