Fotbal international

Cristiano Ronaldo, urmărit la fiecare mişcare de reporterul Fanatik în meciul Portugalia – Uruguay! Gesturile neobişnuite care nu se văd la tv

Cristiano Ronaldo a ieşit la rampă în meciul dintre Portugalia şi Uruguay, 2-0. Starul lusitanilor a fost urmărit pe tot parcursul meciului de reporterul Fanatik prezent la arenă.
28.11.2022 | 23:48
Cristiano Ronaldo urmarit la fiecare miscare de reporterul Fanatik in meciul Portugalia  Uruguay Gesturile neobisnuite care nu se vad la tv
Cristiano Ronaldo, în meciul Portugalia - Uruguay 2-0!
ADVERTISEMENT

Portugalia este a treia echipă calificată în optimile de finală de la Campionatul Mondial din 2022. Reprezentativa lui Fernando Santos a câştigat cu 2-0 meciul cu Uruguay şi se poate gândi deja la fazele eliminatorii ale turneului din Qatar.

Cristiano Ronaldo, urmărit la fiecare mişcare în meciul Portugalia – Uruguay!

Cristiano Ronaldo a ieşit din nou la rampă pentru naţionala lusitană, în confruntarea de pe stadionul Lusail. Starul portughez a fost urmărit pe tot parcursul meciului de reporterul FANATIK la eveniment, care a remarcat câteva lucruri care nu se văd pe transmisiunile live de la tv.

ADVERTISEMENT

Superstarul este primul jucător de teren ieşit la încălzire din echipa Portugaliei. Tribunele au explodat atunci când l-au văzut pe teren, dar şi pe ecrane. În momentul în care apărea pe ecran, numărul decibelilor de pe Lusail creştea simţitor.

Ronaldo îşi dirija colegii din atac, dar accepta sfaturile pe faza de apărare!

La fel ca şi în primul meci, Ronaldo a cântat cu lacrimi în ochi imnul Portugaliei, ţinând apoi un scurt discurs mobilizator coechipierilor săi. A băgat câteva sprinturi scurte de încălzire înainte de startul meciului, apoi a început partida în avanposturi.

ADVERTISEMENT

Pe tot parcursul primei părţi a fost un ghimpe în apărarea adversă. Îi dirija pe colegii săi din atac, însă accepta sfaturile lui Pepe şi a celorlalţi apărători în momentul în care a coborât în defensivă.

Nu a protestat la deciziile arbitrului!

Un alt lucru consemnat pe parcursul primei părţi a fost atitudinea faţă de arbitru. Nu l-am văzut pe Cristiano Ronaldo protestând o dată la adresa centralului din Iran, lucru care se întâmplă frecvent în alte meciuri ale echipei naţionale sau ale clubului.

ADVERTISEMENT

În schimb, a discutat cu arbitrul de câteva ori, civilizat, fără să gesticuleze. Chiar dacă înaintea turneului au apărut zvonuri că relaţia cu ceilalţi jucători ai Portugaliei este tensionată din cauza interviului exploziv dat despre Manchester United, Cristiano Ronaldo este liderul acestei naţionale.

Jucătorii de atac vin la Ronaldo pentru a discuta fazele de atac ale lusitanilor

Nu doar el dă sfaturi jucătorilor, i-am văzut în multe momente pe Bruno Fernandes, Ruben Neves sau Joao Felix venind la Ronaldo să discute anumite faze de atac. În ceea ce priveşte momentele fixe, Ronaldo este omul care se anunţă cu un gest discret că va bate lovitura liberă.

ADVERTISEMENT

Ceilalţi jucători nici măcar nu mai parlamentează, îi dau mingea direct. A stat mult izolat, în jurul a trei apărători adverşi, însă în ciuda aparentei apatii, a ţâşnit excelent de la limita offside-ului la faza primului gol, marcat de Bruno Fernandes. Chiar dacă nu a deviat mingea cu capul, faptul că a fost pe traiectorie a dus la acest gol.

Poziţionare excelentă, aleargă calculat, fără să facă risipă de efort

Şi am văzut mai multe faze în care Ronaldo reuşeşte să se poziţioneze perfect şi astfel să îşi pună adversarii în dificultate, chiar dacă nivelul de alergare nu mai este ca şi în anii trecuţi. Atacantul în vârstă de 37 de ani nu a făcut risipă de efort, era tot timpul foarte calculat în ceea ce priveşte sprinturile.

Mă aşteptam să văd un jucător mai coleric, mai nerăbdător în Cristiano Ronaldo. Însă, cel puţin cu Uruguay, căpitanul Portugaliei a fost acel jucător calm şi calculat de care avea nevoie echipa. Ba mai mult, în unele momente îi liniştea şi pe coechipierii săi. Singurul minus, s-a întâlnit de destul de puţine ori cu mingea.

Cristiano Ronaldo şi-a condus echipa pentru a saluta galeria la finalul meciului!

A ieşit de pe teren la fel de calm, în minutul 72, pasându-i banderola unui alt jucător din lot, Pepe. Astfel, nu a putut executa el penalty-ul obţinut în ultimele minute de lusitani, transformat de Bruno Fernandes (90+3), dar de pe bancă s-a bucurat pentru reuşita fostului său coleg de la Manchester United.

La final, ca un adevărat căpitan, Cristiano Ronaldo a condus echipa spre galeria de câteva mii de fani de pe Lusail pentru a sărbători împreună victoria. A vorbit aproape cu fiecare jucător în parte, fiind îmbrăţişat apoi de selecţionerul Fernando Santos.

  • 37 de ani are Cristiano Ronaldo
  • 5 este numărul de Campionate Mondiale la care a evoluat şi înscris starul portughez

  • 1,61 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Portugalia – Coreea de Sud. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT