Sport

Cristiano Ronaldo, viitorul antrenor al lui Manchester United?! „Aş paria pe asta”

Atacantul portughez al echipei engleze Manchester United, Cristiano Ronaldo, este în centrul unor controverse, după ce săptămâna trecută a intrat în rolul de antrenor secund al lui Ole Gunnar Solskjaer.
22.09.2021 | 18:22
Cristiano Ronaldo viitorul antrenor al lui Manchester United As paria pe asta
ADVERTISEMENT

Manchester United a fost învinsă la Berna de echipa elvețiană Young Boys, cu 2-1, în prima etapă a Grupei F din Liga Campionilor. Golul oaspeților a fost marcat de portughezul Cristiano Ronaldo, în minutul 13, dar lusitanul nu a prins sfârșitul meciului pe teren, deoarece a fost înlocuit în minutul 72 cu Jesse Lingard.

În timpul scurs până la ultimul fluier al arbitrului francez François letexier, Ronaldo a fost foarte activ pe banca de rezerve, dând indicații cot la cot alături de Solskjaer.

ADVERTISEMENT

Ferdinand: „I-aș fi spus să stea jos”

Primul care a reacționat a fost Rio Ferdinand. „Știți și voi, când vine vorba de Ronaldo lumea spune ‘Oh, asta e sfidare, o face doar pentru fani’. În realitate, este doar un tip foarte pasionat! Vrea să câștige, e disperat să o facă, și pur și simplu nu se poate abține.

Dacă asta înseamnă că trebuie să se ducă pe margine și să stea lângă antrenor, dând indicații, atunci așa să fie. Când e vorba de cineva de anvergura sa în fotbal, cum poți să fii împotriva acestui lucru? Dar, trebuie să fiu sincer. Dacă eram eu antrenor, i-aș fi spus să stea jos”, a declarat Ferdinand.

ADVERTISEMENT

Interesant este că toți trei au fost colegi la Manchester United, între 2003 (anul în care a ajuns Ronaldo, de la Sporting Lisabona) și 2007 (când Solskjaer s-a retras din activitate).

Solskjaer: „Rio vorbește fără să știe adevărul”

Replica lui Solskjaer a venit la conferința de presă de dinaintea meciului de campionat cu West Ham, programat azi, de la ora 21.45 a României: „Rio, și nu este prima dată, uneori vorbește despre lucruri pe care nu le cunoaște cu adevărat.

ADVERTISEMENT

La o fază de joc, Bruno Fernandes și Cristiano, întrucât sunt competitivi, au venit dintr-odată în spatele meu. Au fost acolo pentru o perioadă scurtă și au țipat către arbitru. A fost reacția lor la câteva decizii eronate împotriva noastră”, a explicat tehnicianul norvegian.

Sherwood: „Cu Mourinho nu ar fi făcut la fel”

În schimb, Tim Sherwood este de părere că antrenorul lui Manchester United ar cam trebui să aibă în vedere că această atitudine a fotbalistului portughez se va repeta. „Este în regulă că Ronaldo a fost la marginea terenului și Ole va trebui să se împace cu asta.

ADVERTISEMENT

Dar, nu sunt sigur că ar fi făcut asta și cu Jose Mourinho. Ar fi fost foarte diferit dacă încă mai era antrenor la Manchester United, dar în primul rând și Ronaldo trebuie întrebat de ce simte nevoia să stea în picioare și să dea indicații.

L-am văzut făcând asta și în meciurile internaționale, ultima dată la Euro, când dădea ordine. Băiatul ăsta va fi antrenor 100%. Aș paria că va fi antrenorul lui Manchester United în 18 luni”, a explicat fostul antrenor al lui Tottenham și Aston Villa.

Acum cinci ani, Cristiano Ronaldo a fost titular în finala Campionatului European, împotriva Franței, dar s-a accidentat în urma unui duel cu Dimitri Payet în minutul 25, după care a fost înlocuit. Chiar dacă a suferit o entorsă a ligamentului de la genunchiul stâng, el a luat loc pe banca tehnică a naționalei Portugaliei, dând de multe ori indicații colegilor din teren.

La ediția din acest an a Campionatului European, Ronaldo nu a mai dat indicații de pe banca tehnică, deoarece a fost integralist în toate cele trei meciuri jucate de Portigalia, cu Ungaria (3-0 scor final, marcând două goluri, dintre care unul din penalty), Germania (2-4, a marcat un gol) și Franța (2-2, ambele reușite i-au aparținut, de fiecare dată din penalty).

ADVERTISEMENT