Stiri sportive

Cristina Mitrache a revenit în handbal după o operaţie grea pe inimă! S-a transferat în Suedia şi a jucat primul meci la 15 luni de la clipele grele

13.10.2019 | 17:36
Cristina Mitrache a revenit in handbal dupa o operatie grea pe inima Sa transferat in Suedia si a jucat primul meci la 15 luni de la clipele grele
ADVERTISEMENT

Cristina Mitrache a revenit în handbal după o operație grea pe inimă. Mai mult decât atât, românca s-a transferat în Suedia la Kfum Kalmar HK din eșalonul secund, dar speră să joace pentru naționala României. Operația pe care a făcut-o la Sibiu a fost o premieră mondială, iar Victor Costache, chirurgul cardiac al ei, a fost premiat cu Ordinul Național „Pentru Merit”, chiar de către președintele României.

Cristina Mitrache a revenit pe teren și a jucat primul meci după 15 luni groaznice

Cristina Mitrache a revenit pe teren după 15 luni groaznice și a povestit prin ce a trecut: „Echipa mea se numește Kfum Kalmar HK. Jucăm în divizia secundă din Suedia. Sunt aici de la 1 septembrie. Mă simt foarte bine și mă bucur că am luat decizia de a da curs ofertei. Am debutat în urmă cu două săptămâni. A fost primul meci jucat după atâta timp. Mi-a fost foarte dor să fiu iar în teren. Am debutat cu o victorie. La debut am marcat primele mele 5 goluri pentru noua echipă. Fizic mă simt foarte bine”.

ADVERTISEMENT

„Muncesc zi de zi ca să mă ridic la nivelul așteptărilor tuturor, dar și a lor mele. Am ajuns aici prin intermediul impresarei mele, Cristina Niculaev, care a fost lângă mine tot timpul. Când am auzit prima dată că am o ofertă de la o echipă din Suedia, am fost puțin reticentă. Nu eram 1 00% sigură că vreau să fac pasul acesta, dar am zis că trebuie să incerc, că nu am nimic de pierdut, am doar de caștigat și mă bucur mult că am venit aici pentru că am găsit mulți oameni minunați, colegele mele sunt foarte prietenoase, antrenorii și conducerea, la fel. Mă simt foarte apreciată. Am găsit mediul de care aveam nevoie”, a mai continuat jucătoarea de handbal.

Cristina Mitrache. Sursă foto: arenavalceana.ro
Cristina Mitrache. Sursă foto: arenavalceana.ro

„Am crezut că nu o să mai joc niciodată”

„Am plecat de mică de acasă și sunt obișnuită să stau departe de familia mea, doar că acum e puțin diferit pentru că e o altă țară, o altă limbă, dar m-am acomodat destul de bine. Cel mai important este că inima mea turbo e mai turbo ca niciodată! Sunt atât de fericită că sunt sănătoasă, ci am primit hansa asta de care o si profit la maxim! Am lipsit 15 luni, aproape un an și jumătate”, și-a adus aminte Cristina.

ADVERTISEMENT

Cristina Mitrache a crezut că nu va mai juca handbal niciodată: „A fost o perioadă destul de lungă, în care am crezut că nu o să mai joc niciodată handbal. dar Dumnezeu mi-a arătat că are alte planuri cu mine. In viitor imi doresc să joc handbal, să joc din ce în ce mai bine și să ajung cât mai departe. Urmăresc toate meciurile televizate din țară, indiferent de ce echipe joacă, iar pentru SCM Rm. Vâlcea mă bucur foarte mult. Îmi doresc să ajungă cât mai departe. Sunt din Vâlcea si de mică am fost la meciurile Oltchimului, iar acum că Vâlcea s-a ridicat din nou la un nivel înalt, o sa ma uit la fiecare meci si o sa le incurajez pe fete pentru că toate din echipă”.

  • 21 de ani este vârsta Cristinei Mitrache
Tags: