Sport

Cristina Neagu a primit trofeul de cea mai bună handbalistă din lume în 2018! Românca, a 4-a distincție în carieră: ”Nu sunt Messi sau Ronaldo. Am identitatea mea”

02.12.2019 | 12:30
Cristina Neagu a primit trofeul de cea mai buna handbalista din lume in 2018 Romanca a 4a distinctie in cariera Nu sunt Messi sau Ronaldo Am identitatea mea
Cristina Neagu a primit trofeul de cea mai bună handbalistă din lume în 2018! Românca, a 4-a distincție în carieră: ”Nu sunt Messi sau Ronaldo. Am identitatea mea”. Sursa foto: twitter.com
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din naționala României de handbal în ultimii ani, a fost premiată, luni, de Federația Internațională de Handbal pentru titlul de ”Cea mai bună jucătoare a anului 2018”. În pauza meciului dintre Japonia și D.R. Congo, ”Balonul de Aur” din handbalul mondial a fost premiată de IHF.

Cristina Neagu a intrat în posesia trofeului pentru cea mai bună handbalistă din lume în 2018! Românca, al 4-lea ”Balon de Aur”, un record în handbal

Cristina Neagu, omul meciului România – Senegal (29-24) din etapa a 2-a a Grupei C de la Mondialul din Japonia, a fost desemnată cea mai bună handbalistă din 2018 pe 31 ianuarie 2019. Jucătoarea de la CSM București a obținut pentru a patra oară în carieră această distincție, după cele câștigate în 2010, 2015 și 2016.Federația Internațională de handbal i-a acordat premiul Cristinei Neagu în cadrul unei festivități care s-a desfășurat la pauza meciului dintre Congo și Japonia

ADVERTISEMENT
  • pe lângă trofeu, Neagu a primit și un cec în valoare de 10.000 de euro.

După festivitatea în care i-a fost decernat trofeul de ”Cea mai bună jucătoare a lumii”, Cristina Neagu a declarat că distincția câștigată pentru sezonul 2018, dar primită în Japonia, a ajutat-o mult din punct de vedere psihic, ea venind într-o perioadă grea, după accidentare.

”Când am aflat această veste, într-un moment foarte greu pentru mine, m-a ajutat din punct de vedere psihic. Văd că oamenii apreciază foarte mult ceea ce fac pe teren și asta mă ajută. Nu încetez să cred că trebuie să muncesc mai mult. Am în continuare lucruri de învățat și vreau să fac asta până la sfârșitul carierei.”, a spus Neagu pentru gsp.

ADVERTISEMENT

Neagu nu se consideră un ”Messi” sau un ”Ronaldo” din handbal. ”Am zis-o de multe ori. Nu sunt Messi, nu sunt Ronaldo, vreau să fiu luată ca atare. Cred că nimeni nu-i spune lui Messi că e precum Cristina Neagu. Am identitatea mea și vreau ca lumea să țină cont de acest lucru”. a mai spus Cristina pentru sursa citată.

  • 2010, 2015, 2016 şi 2018 sunt sezoanele în care Cristina Neagu a primit titlul de cea mai bună jucătoare a lumii, un record în handbal.
ADVERTISEMENT

Performanțele Cristinei Neagu în 2018

În lupta pentru titlul de cea mai bună handbalistă din 2018, Cristina Neagu a acumulat 48 de puncte și le-a devansat pe campioana europeană Amandine Leynaud, portarul naționalei Franței, (44 de puncte) și pe rusoaica Anna Vyakhireva (42 de puncte), desemnată cea mai bună jucătoare de la Campionatul European.

Neagu a avut un 2018 cu multe evenimente. Pentru a doua oară în carieră, ea a primit titlul de cea mai bună marcatoare a Ligii Campionilor, cu 110 goluri înscrise. Apoi, a reușit să ducă echipa României în semifinalele Campionatului European pentru a treia oară în istoria echipei naționale. La Euro, Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria acestei competiții, cu 237 de goluri înscrise.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2018 s-a încheiat cu o accidentare gravă pentru Neagu. Pe 12 decembrie 2018, în timpul meciului România-Ungaria din cadrul Campionatului European de Handbal din Franța, Cristina  a fost scoasă pe targă de pe teren, după ce a suferit o ruptură de ligament încrucișat.