Sport

Cristina Neagu, sancționată după acuzele de blat din Liga Florilor. Ce se întâmplă cu Gheorghe Tadici și reacția unui fost oficial de la CSM București

Cristina Neagu a fost amendată de Comisia de Disciplină a FR Handbal ca urmare a declarațiilor făcute la finalul partidei pe care CSM București a câștigat-o cu HC Zalău și în care a acuzat jocuri de culise.
08.06.2022 | 14:56
Cristina Neagu sanctionata dupa acuzele de blat din Liga Florilor Ce se intampla cu Gheorghe Tadici si reactia unui fost oficial de la CSM Bucuresti
CSM București a învins foarte greu în deplasarea de la Zalău, iar la finalul întâlnirii Cristina Neagu a lansat acuzații extrem de grave la adresa adversarilor. Sursă foto: Paul Ursachi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
08-06-2022
11:56

Cristina Neagu, amendată pentru declarații tendențioase

Comisia de Disciplină a FR Handbal a amendat-o cu 1.000 de lei pe Cristina Neagu pentru declaraţii tendenţioase care s-au dovedit a fi nereale.

”În legătură cu sesizarea domnului Constantin Din, preşedinte al FRH, privind declaraţiile apărute în mass media ale sportivei Cristina Neagu (CSM Bucureşti) şi ale domnului profesor Tadici Gheorghe (CSM Zalău), Comisia, văzând punctele de vedere ale celor doi, hotărăşte:

sancţionarea sportivei Cristina Neagu (CSM Bucureşti) cu penalitate 1.000 lei, dată limită de achitare 07.07.2022, conform art. 45.2 lit. b), pentru declaraţii tendenţioase care se dovedesc a fi nereale în mass media.

în ce priveşte declaraţiile dlui. Tadici Gheorghe, Comisia, văzând prevederile art. 45.1 şi 45.2 RD, constată că luarea unor măsuri disciplinare în această situaţie nu este de competenţa CCD.

În legătură cu sesizarea Departamentului Marketing al FRH, prin Domnul Cosmin Silistraru, privind lipsa de la conferinţa de presă, premergătoare Cupei României Fan Courier, a unui reprezentant al echipei CSM Bucureşti, desfăşurată în data de 20.05.2022, la Mioveni, Comisia, văzând şi punctul de vedere al clubului, hotărăşte:

sancţionarea CSM Bucureşti cu penalitate de 2.000 lei, termen de achitare 07.07.2022, conform art. 75.2 din R.D. raportat la art. 2.11 din Caietul de sarcini al LNF, cu aplicarea art 34.1 lit. k) (recidivă 01.02.2022), pentru neprezentarea la conferinţa de presă premergătoare C.R. F.C”, a anunţat FRH.

Decizia Comisiei de a o amenda pe Cristina Neagu l-a înfuriat extrem de tare pe Vlad Enăchescu, fost șef al secției de handbal de la CSM București, care a avut o ieșire nervoasă pe rețelele de socializare.

”O spun de mult: handbalul este un sport plin de corupție, care are nevoie de o curățare rapidă, un reset total – sper ca noul președinte chiar să reușească! Până una alta, Comisia de Disciplină, la sesizarea noului Președinte, a ‘analizat’ declarațiile din social media ale fantasticei Cristina Neagu și ale grobianului ‘profesor’ Tadici.

Concluzia? 1.000 de lei amendă pentru Neagu și aplauze pentru grobian! ‘Se dovedesc nereale’ – pe bune? Adică nu se văd toate nenorocirile care se întâmplă acolo? Chiar ne luați pe toți de fraieri?

Așa vrem noi să avem campionat curat? Așa se judecă o astfel de speță? Atât de frică vă este de acest personaj toxic care a distrus acest minunat sport? Președintele comisiei – dl. Jugănaru – este timorat probabil de cele ce se petrec în jurul său și își declină competența atunci când vine vorba de recidivistul din Zalău.

Probabil că tocmai recidiva l-a îndemnat să se uite în altă parte și să aplice politica ‘pumnului în gură’ celei mai mari campioane pe care handbalul românesc a avut-o și încă o are!”, a scris Enăchescu, pe contul său de Facebook.

Cristina Neagu CSM București Zalău

”Tigroaicele” au învins cu 26-24 și cu o etapă înainte de finalul sezonului sunt la un punct în spatele liderului Rapid.

Victoria chinuită scoasă de CSM București la Zalău a înfuriat-o pe Cristina Neagu

Deși CSM București a rămas în lupta la titlu după victoria de la Zalău, Cristina Neagu s-a arătat extrem de nemulțumită de arbitraj și de faptul că elevele lui Gheorghe Tadici au jucat la capacitate maximă, așa cum nu ar fi făcut-o împotriva celor de la Rapid.

ADVERTISEMENT

”Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați… la o parte. Și n-ar fi asta o problemă, dacă totul ar fi fair-play. La Zalău, câștigătoarea se stabilește dinainte. Norocul nostru că am reușit să rezistăm, a câta oară, 7 contra 9.

Oribil, jenant, iar handbalul nu merge într-o direcție bună. Proud of us girls (n.r. – Sunt mândră de voi, fetelor)”, a scris Cristina Neagu, pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu CSM București Zalău

Cea mai bună handbalistă a României face referire la faptul că Rapid s-a impus extrem de lejer în ambele întâlniri din campionat cu HC Zalău, scor 25-20 și 26-19.

Toate speranțele CSM-ului sunt la Vâlcea

CSM București putea rata titlul de campioană în penultima etapă din Liga Florilor dacă nu învingea la Zalău, dar a fost salvată de Cristina Neagu care a marcat 10 goluri și a întors soarta meciului după ce echipa lui Tadici era în avantaj de 3 goluri la pauză.

ADVERTISEMENT

Rapid a învins fără probleme pe teren propriu SCM Craiova, scor 36-26, și păstrează astfel un punct avans înaintea ultimei etape a sezonului, care se va desfășura duminică, 29 mai, de la oras 15:30.

Formația din Giulești are nevoie de o victorie pe terenul echipei SCM Râmnicu Vâlcea pentru a se încorona campioană, dar CSM, care primește vizita celor de la Minaur Baia Mare, speră în continuare, mai ales că la Vâlcea antrenor este Bent Dahl, nimeni altul decât secundul lui Adi Vasile la naționala României.

ADVERTISEMENT

Campioana României va merge direct în grupele EHF Champions League. Rapid are o şansă uriaşă să obţină calificarea în grupele celei mai importante competiţii intercluburi. Dacă CSM ratează titlul, mai are o şansă de a evolua în competiţia europeană, fiind favorită să primească un wild card.

ADVERTISEMENT