Sport

Cristina Neagu, aleasă pentru a șaptea oară în All-Star Team-ul Ligii Campionilor! Reacția handbalistei

Cea mai bună handbalistă din România, Cristina Neagu, a fost inclusă pentru a șaptea oară în All-Star Team-ul Ligii Campionilor, în ciuda sezonului ratat cu CSM București.
07.06.2022 | 09:40
Cristina Neagu aleasa pentru a saptea oara in AllStar Teamul Ligii Campionilor Reactia handbalistei
Cea mai bună handbalistă din România, Cristina Neagu, a fost inclusă pentru a șaptea oară în All-Star Team-ul Ligii Campionilor, în ciuda sezonului ratat cu CSM București. Sursă foto: Razvan Pasartica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Sportiva a ieșit golgheterul competiției europene, chiar dacă ”tigroaicele” nu au obținut calificarea la turneul final.

All-Star Team-ul Ligii Campionilor o are în componență pe Cristina Neagu

Cristina Neagu a reușit 110 goluri pentru CSM București în actuala ediție a Ligii Campionilor, iar acest lucru i-au adus nominalizarea în All-Star Team, echipa ideală a competiției, pentru a șaptea oară în carieră (2015-2018 şi 2020-2021).

ADVERTISEMENT

”Este întotdeauna o mândrie să-ţi fie recunoscută munca! Este pentru a 7-a oară când sunt aleasă în echipa ideală a Ligii Campionilor! Mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi mulţumesc mai ales celor care sunt alături de mine necondiţionat!”, a scris handbalista, pe contul de Facebook.

Cristina Neagu All Star Team Liga Campionilor

Echipa ideală a sezonului 2021/2022 din Liga Campionilor este dominată de handbaliste de la Gyor. Campioana Ungariei a trimis în All-Star Team nu mai puțin trei jucătoare, alte două echipe prezente în Final Four, Esbjerg și Vipers Kristiansand, având câte o sportivă nominalizată. De remarcat că în poartă se află Laura Glauser, care din sezonul viitor va evolua la CSM București.

ADVERTISEMENT

Singura formație ajunsă în faza finală a competiției care nu are nicio jucătoare pe listă este Metz. Echipa ideală arată astfel: Laura Glauser (Gyor), Angela Malestein (FTC-Rail Cargo Hungaria), Nora Mork (Vipers Kristiansand), Stine Oftedal (Gyor), Linn Blohm (Gyor), Cristina Neagu (CSM București), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg).

Cristina Neagu All Star Team Liga Campionilor

Ambros Martin, cel mai bun antrenor

Jucătoarea norvegiană Kari Brattset Dale (Gyor) a fost desemnată cea mai bună apărătoarea din Liga Campionilor, iar cea mai bună tânără handbalistă a fost aleasă Pauletta Foppa (Brest Bretagne).

ADVERTISEMENT

Antrenorul sezonului a fost desemnat pentru a cincea oară Ambros Martin (Gyor). Tehnicianul spaniol, de patru ori câștigător al Ligii Campionilor cu formația maghiară, a mai fost ales şi în perioada 2015-2018.

Căpitanul echipei CSM Bucureşti, Cristina Neagu, a încheiat pe locul 1 în topul marcatoarelor din Liga Campionilor, cu 110 goluri, deși ”tigroaicele” au părăsit competiția în sferturi. Neagu a fost urmată de Nora Mork (Vipers) – 107 goluri şi Henny Reistad (Team Esbjerg) – 104 goluri. Pentru performanța realizată, Neagu a ținut să le mulțumească coechipierelor sale.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu All Star Team Liga Campionilor

Jucătoarea de 33 de ani a făcut o analiză tranșantă a prestației echipei bucureștene și, în egală măsură, pe baza învățămintelor din actualul sezon, a tras un semnal de alarmă și în perspectiva noii stagiuni.

ADVERTISEMENT