Sport

Cristina Neagu, anihilată de nemțoaice! Unde a pierdut România meciul de debut împotriva Germaniei

04.12.2020 | 00:57
Cristina Neagu anihilata de nemtoaice Unde a pierdut Romania meciul de debut impotriva Germaniei
ADVERTISEMENT

România a început cu stângul Campionatul European de Handbal. Germania s-a impus în meciul de debut cu 22-19, un meci pe care “tricolorele” păreau în multe momente că îl pot întoarce. Cristina Neagu nu a fost în apele ei. Deși a jucat 55 de minute, starul CSM-ului a avut un procentaj de reușită de 29%. 

Începutul de meci a aparținut Germaniei. A fost momentul în care s-a simțit din plin lipsa de omogenitate a echipei noastre. Să nu uităm, România a jucat ultimul meci de handbal pe data de 11 decembrie 2019, 20-37 împotriva Japoniei la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Pentru selecționerul Bogdan Burcea a fost meciul de debut la echipa națională, așa cum a fost și pentru cinci tricolore: Ana Maria Măzăreanu, Alexandra Dindiligan, Ana Maria Țicu, Andreea Popa și Alexandra Subțirică.

Cristina Neagu, anihilată de nemțoaice! Lipsă de antrenamente, lipsă de omogenitate…

Lipsa de antrenamente, lipsa de meciuri și faptul că pe banca naționalei se află un selecționer care a debutat la 11 luni de când a fost numit și-au pus amprenta pe jocul “tricolorelor”, care nu s-au regăsit în primele minute. Nemțoaicele s-au dus rapid la 8-2.

ADVERTISEMENT

“Au fost emoții, era primul meci la Campionatul European, dar cred că lucrurile vor merge mai bine pe viitor. Apărarea a funcționat bine, a fost cu mult peste atac. În ofensivă au apărut problemele pentru noi”, Cristina Laslo

Însă, România s-a trezit din pumni. Și ne-am dat seama de importanța pe care le au Eliza Buceschi și Cristina Laslo în echipa națională. Cele două au ratat CM de anul trecut din cauza scandalului de dopaj de la Corona Brașov, însă ele, alături de Neagu au orchestrat revenirea din prima parte.

Statistica naționalei României:

Yulia Dumanska, evoluție extraordinară! A apărat 15 șuturi

Germania a început să greșească, însă a rămas în controlul reprizei până la final. Cu puțină atenție, puteam intra la vestiare cu un handicap de două goluri, însă neatenția a făcut ca Naidzinavicius să recupereze în ultimele secunde după ratarea unei aruncări de la 7 metri și să înscrie.

ADVERTISEMENT

Partea secundă a început bine pentru România, care a egalat la 14, și apoi la 15. Yulia Dumanska a apărat extraordinar și jocul părea să se întoarcă în favoarea noastră. Doar părea pentru că nu am reușit niciodată să trecem în avantaj.

„Am avut multe greșeli atât colective, cât şi individuale. Am suferit și la schimbul de jucătoare. Puteam câștiga acest meci, însă am făcut multe greșeli”, Andreea Popa

Ba mai mult, s-a greșit mult în apărare și nemțoaicele s-au dus rapid la trei goluri profitând și de trei eliminări de două minute în tabăra noastră. Chiar dacă Dumanska a închis poarta, a fost frustrant să nu avem imaginație în atac. Au trecut aproape 2 minute de la scorul de 16-19 la 16-20.

ADVERTISEMENT

Plusurile și minusurile naționalei după meciul de debut la Euro!

Două goluri rapide marcate de Iuganu și Neagu au mai aprins speranța, însă aceeași lipsă de rapiditate din ofensivă și greșelile copilărești ne-au costat. Germania s-a impus cu 22-19 la capătul unui meci șters, în care România putea mai mult.

Plusurile naționalei României: 

+ Yulia Dumanska: A avut o evoluție senzațională cu 15 intervenții din 35 de șuturi. A apărat și 4 din 5 aruncări de la 7 metri.

+ Revenirile Cristinei Laslo și Elizei Buceschi: Au arătat cât de mult au lipsit de la echipa națională. Nu sunt la 100%, însă linia de 9 metri de la noi arată altfel cu cele două jucătoare în teren.

+ Debutantele: Andreea Popa, Alexandra Subțirică au evoluat curajos și pe viitor pot crește

 

Minusurile naționalei României:

– Cristina Neagu: ne-am obișnuit ca interul stânga să “ne scoată” în multe meciuri. Nu s-a întâmplat de această dată. Chiar dacă a jucat 54 de minute și 55 de secunde, Neagu a avut un procentaj de doar 29% de reușite (4 din 14). Două dintre goluri au venit din aruncări de la 7 metri.

– lipsa de omogenitate: faptul că România n-a mai jucat de un an s-a văzut cu ochiul liber. Jucătoarele se găseau greu în teren și circulația balonului a fost una deficitară. Defensiv am făcut multe greșeli, în ciuda evoluției extraordinare a Yuliei Dumanska.

– carențe fizice: echipa a arătat o cădere din punct de vedere fizic după minutul 40. Iar faptul că jucătoarele nu s-au putut antrena de duminică până miercuri seara și-a pus amprenta pe această evoluție. Față de nemțoaice, care au putut să joace meciurile de campionat în mod normal, româncele au disputat doar șase etape în trei mini-turnee programate în această toamnă.

“Iar Germania a jucat foarte slab, nu am recunoscut-o! Era abordabilă. România a fost decimată de tot ceea ce s-a întâmplat și de ceea ce se întâmplă în lume, cu acest virus. Asta-i situația, trebuie să mergem înainte. Dumanska a jucat bine, noroc cu ea, altfel nu știu ce se întâmpla!”, Radu Voina

  • 4.4 km a alergat Cristina Neagu, cel mai mult din naționala României
  • 15 parade a avut Yulia Dumanska

 

ADVERTISEMENT