Sport

Cristina Neagu, aplaudată la scenă deschisă în Sala Polivalentă, în startul meciului lui Dinamo din Liga Campionilor. Cum a reacționat handbalista. Video

Cristina Neagu a fost aplaudată în startul meciului Dinamo - GOG din Liga Campionilor la handbal masculin. Reacția sportivei de la CSM București.
23.02.2023 | 21:15
Cristina Neagu aplaudata la scena deschisa in Sala Polivalenta in startul meciului lui Dinamo din Liga Campionilor Cum a reactionat handbalista Video
Cristina Neagu a fost aplaudată în Sala Polivalentă la meciul Dinamo - GOG. Sursă foto: captură Digisport.
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu nu stă departe de handbal nici în timpul liber. Interul stânga de la CSM București și-a luat colegele și a mers în tribunele Sălii Polivalente la meciul Dinamo – GOG, în etapa 13 din Liga Campionilor la handbal masculin. Cea mai titrată handbalistă din România a fost aplaudată la scenă deschisă.

Cristina Neagu, aplaudată în Sala Polivalentă la meciul Dinamo – GOG din Liga Campionilor

Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului în derby-ul cu CSM București din optimile Cupei României la handbal feminin, scor 31-24 pentru echipa lui Adi Vasile. La fiecare gol marcat, Cristina Neagu a fost luată în vizor de suporterii giuleștencelor.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea de la CSM București a mers alături de Crina Pintea și Emilie Arntzen să urmărească pe viu meciul celor de la Dinamo cu GOG în etapa 13 din Liga Campionilor. Cele două formații luptă pentru locul 4 în grupă. La scurt timp după ce Ante Kuduz a marcat primul gol al meciului, Cristina Neagu a apărut pe micile ecrane.

În minutul 25, când unul dintre tehnicieni a cerut timp de odihnă, crainicul meciului a anunțat prezența Cristinei Neagu la meci, iar suporterii aflați în tribună au aplaudat-o la scenă deschisă pe cea care a câștigat de patru ori titlul de cea mai bună handbalistă din lume. Ulterior, Cristina Neagu a fost surprinsă zâmbind. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului la derby-ul cu CSM București

Rivalitatea dintre CSM București și Rapid a devenit una tensionată încă de la meciul de la finalul lunii ianuarie, câștigat de „tigroaice” la limită, scor 27-26 în Liga Florilor. Oficialii giuleșteni au acuzat-o pe echipa lui Adi Vasile că a anunțat sold-out doar pentru a nu permite fanilor echipei „alb-vișinii” să vină în număr mai mare în Sala Polivalentă.

După fiecare gol al Cristinei Neagu în meciul din Cupa României, handbalista a fost înjurată de fanii Rapidului. „Pentru mine, ei nu înseamnă absolut nimic! Pentru mine nu e dureros. Asta spune totul despre caracterul lor. Eu nu am ce să comentez. Asta spune totul despre ei. Știți foarte bine ce fel de galerie este…

ADVERTISEMENT

În lumea asta, oricine poate fi suporterul oricărei echipe, atât timp cât o faci cu mândrie și fair play. Că eu țin cu o echipă de fotbal care nu e pe placul lor… Pe mine nu mă interesează ce cred ei.

Dacă ei că cred că e frumos să vii într-o sală în care sunt atâția copii și să adresezi injurii… Repet, asta spune mult despre educația și caracterul lor”, a declarat Cristina Neagu, la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

Reacția Federației Române de Handbal după injuriile adresate de fanii Rapidului la adresa Cristinei Neagu

Constantin Din, președintele FRH, a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă vizavi de situația tensionată prin care a fost nevoită să treacă Cristina Neagu.

„Federaţia Română de Handbal susţine încurajarea echipelor favorite în spirit de fair-play, aşa cum se anunţă la începutul fiecărui meci. Persoanele care înţeleg sportivitatea şi rivalitatea în termeni de respect şi civilizaţie promovează pentru generaţiile viitoare o educaţie sănătoasă şi cu efecte sociale benefice.

Comportamentele jignitoare, agresive şi antisociale vor fi sancţionate ferm, conform legilor şi regulamentelor aplicabile.

Indiferent de echipa cu care se asociază persoanele care insultă, ameninţă, înjură sau au un comportament lipsit de fair-play în orice formă de manifestare, acestea vor avea interdicţie în sălile unde se joacă handbal, iar cluburile vor răspunde pentru faptele acelor persoane asociate lor.

Excesele care depăşesc limitele de decibeli şi poluarea fonică prin orice mijloace se interzic cu desăvârşire, incluzând vuvuzelele, zgomotele puternice produse de tobe şi alte instrumente utilizate pentru a crea o atmosferă toxică.

Ne delimităm categoric de atacurile împotriva Cristinei Neagu, jucătoare emblematică a handbalului românesc şi condamnăm ferm limbajul jignitor, insultător şi agresiv, pe care dorim să-l eliminăm din sălile unde se joacă handbal”, se arată în comunicatul emis.

ADVERTISEMENT