Sport

Cristina Neagu, cadou de 1 Decembrie la Euro: “Să oferim victoria unei țări întregi”

27.11.2018 | 16:30
Cristina Neagu cadou de 1 Decembrie la Euro Sa oferim victoria unei tari intregi

România debutează la Europeanul de handbal feminin din Franța chiar de Ziua Națională a României. Cel mai bun cadou de 1 Decembrie este o victorie, crede cea mai bună handbalistă a noastră, Cristina Neagu. “Cu siguranță, vom fi motivate să oferim victoria unei țări întregi. M-aș bucura să debutăm cu dreptul și să pornim cu moralul ridicat”, a spus handbalista de la CSM București.

Campionatul European din Franța începe pentru echipa națională a României chiar pe 1 decembrie, iar TVR va transmite toate meciurile. Vedeta echipei noastre, Cristina Neagu vede naționala sus în turneul care începe pentru noi chiar de Ziua Națională. “Suntem pregătite sută la sută. Ne-am antrenat bine, atmosfera este una foarte bună. Formăm un colectiv unit. Toată lumea dorește să facem un pas înainte față de ultimul Campionat European. Dacă acum doi ani am luat locul 5, acum înseamnă că intrăm în semifinale. Ar fi ceva senzațional. Personal însă, mă gândesc doar la primul meci cu Cehia. De acolo trebuie să pornim și să construim, crede cea declarată de Federația Internațională de Handbal de trei ori cea mai bună jucătoare din lune.

Cristina Neagu de Ziua Națională vrea o victorie cadou, la debutul cu Cehia

Pe 1 decembrie, România debutează la turneul din Franța împotriva Cehiei. Selecționerul Ambros Martin vrea concentrare maximă pentru Europeanul la care fetele noastre vor cel puțin semifinalele.”Știu de ce sunt aici, pe banca României. Îmi plac victoriile și pentru asta ne-a pregătit, să fim puternici! Sunt foarte mulțumit de felul cum s-au antrenat fetele, văd la ele ambiție, dăruire, concentrare. Cu siguranță vom aborda competiția cu multă determinare”, a spus tehnicianul României.

Cristina Neagu nu doar că vrea o victorie cadou de 1 Decembrie pentru români, interul de la CSM București crede că naționala poate ajunge sus la această competiție. “Față de acum un an cred că am câștigat experiență. Am fost aproape aceleași fete în pregătire, ne cunoaștem foarte bine acum. Cred că omogenitatea echipei a crescut și acesta ar putea fi un plus. Am amintiri plăcute din Franța, acolo a fost primul meu turneu final în 2007, și de asta sunt nerăbdătoare să ajung acolo”, a spus Cristina Neagu înainte de plecarea în Franța, care va avea loc miercuri.

Cehia ne-a învins la Mondial în 2017

Cehia ne-a scos de la Mondial în 2017. E timpul revanșei?

Debutul cu Cehia este un bun prilej pentru o revanșă în fața echipei care ne-a eliminat de la Mondialul din 2017.  Selecționerul Ambros Martin crede altceva. “Nu e timpul revanșei, e doar un meci important între aceleași echipe. Respect Cehia, dar pe mine mă interesează doar cum evoluează echipa noastră”, a spus tehnicianul naționalei.

Selecționerul vede și el o națională a României cu șanse, dar se ferește să spună dacă România va prinde cel puțin semifinalele la acest turneu. “E un moment bun pentru România. Suntem o echipă completă, suntem bine pregătite și gata de a începe competiția. Aveți încredere în noi, mergem să facem totul cât mai bine”, a declarat antrenorul iberic.

O victorie la debut cu Cehia pe 1 Decembrie ar da un moral bun României

Cristina Vărzaru conduce delegația României. Obiectivul oficial e o clasare în top 6

Fosta extremă a naționalei, Cristina Vărzaru, acum secretar general la FRH spune că România are șanse la medalii. “Este o postură indeită, dar eu îmi doresc fix același lucru ca și atunci când eram jucătoare sau un simplu spectator. Vreau naționala României cât mai sus, pe podium dacă se poate. Îmi doresc ca această echipă minunantă, care îi ține pe români cu sufletul la gură an de an, le dau speranțe, să facă lucruri de care ele, jucătoarele, să fie mândre, să le bucure. Și dacă ele vor fi bucuroase și noi, cei care le privim, vom fi bucuroși”, a spus Cristina Vărzaru.

Chiar dacă are încredere în fetele lui Ambrus Martin, Cristina Vărzaru nu vrea să pună presiune pe “tricolore”. “Obiectivul principal, îl cunoaște toată lumea, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Până acolo însă avem aceste obiective intermediare, care țin unul de altul. Să ajungem anul viitor la Mondiale, mai ușor, trebuie să avem o clasare cât mai bună la Europene”, a spus fosta extremă.

Ambros Martin vrea determinare în jocul României

ROGRAMUL MECIURILOR ROMÂNIEI LA EURO 2018

  • 1 decembrie, ora 19:00 România-Cehia
  • 3 decembrie, ora 19:00 România-Germania
  • 5 decembrie, ora 22:00 România-Norvegia

TVR transmite în direct toate partidele

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU FRANȚA
Cele 28 de handbaliste care vor face deplasarea la turneul Europeanul din Franța sunt următoarele: Valentina Ardean Elisei, Ioana Pristăviță, Constantin Rațiu, Elena Dincă (toate Gloria Bistrița), Eliza Buceschi, Laura Chiper (ambele Corona Brașov), Bianca Bazaliu, Cristina Neagu, Aneta Udriștoiu (toate CSM București), Raluca Băcăoanu, Elena Florică, Ana-Maria Popa, Diana Ciucă (toate SCM Râmnicu Vâlcea), Denisa Dedu, Melinda Geiger, Gabriela Perianu (toate Siofok), Yuliya Dumanska, Ana-Maria Țicu, Floriana Zamfir (toate SCM Craiova), Ana-Maria Dragut (Kisvardai), Alina Ilie (Gloria Buzău), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (Issy Paris), Anca Polocoșer (CSM Roman), Paula Teodorescu (HC Zalău), Maria Zamfirescu (Debrecen), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

  • 1 decembrie este data la care România debutează la Campionatul European de Handbal 2018