Cristina Neagu, cap de afiș al unui protest al handbaliștilor: „Nu-i jucați pe degete pe jucători”. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Handbal
03/04/2019, 14:10
Cristina Neagu, cap de afiș al unui protest al handbaliștilor: „Nu-i jucați pe degete pe jucători”. Video GALERIE FOTO
Cristina Neagu participă la un protest al jucătorilor de handbal din întreaga lume

Cristina Neagu s-a alăturat numelor mari din handbalul mondial, precum Nikola Karabatic, Mikkel Hansen sau Stife Oftedal, într-o campanie a Sindicatului European al Jucătorilor de Handbal – European Handball Players Union (EHPU). În această campanie, handbaliștii critică programul competițional extrem de încărcat. Sub sloganul „Don’t play the players” („Nu-i jucați pe degete pe jucători”), campania este adresată preşedinţilor Federaţiei Internaţionale (IHF) şi Federaţiei Europene de Handbal (EHF).

Cristina Neagu participă într-o campanie de protest a jucătorilor de handbal

Alături de Cristina Neagu, Karabatic sau Hansen, în clipul promovat de Sindicatul Handbaliștilor mai apar suedeza Isabelle Gullden, fostă jucătoare a celor de la CSM București, dar și Carmen Martin, sportiva spaniolă care va juca din vară la „Tigroaice”.

#DontPlayThePlayers

What do we want to achieve?- More rest days during the international championships and the Olympic qualification (3 matches in 3 days).- Final 4 in Champions League (women and men) to be extended from two to three days (i.e. semi-finals played on Friday and Finals on Sunday).- Involvement of the players in the decision-making bodies on IHF level (to be heard regarding new rules etc.). The players have a place in EHFs Professional Handball Board which we greatly appreciate.- A meeting with the president of IHF and EHF regarding the overall work load for the top players.Listen to the players and show your support at #DontPlayThePlayers. Handball players stand united!

Gepostet von European Handball Players Union – EHPU am Mittwoch, 3. April 2019

Cristina Neagu a fost una dintre victimele programului extrem de încărcat la care a fost supusă de federațiile internaționale. Astfel, la Campionatul European disputat în luna decembrie din 2018, cea mai bună handbalistă a lumii și căpitanul național româniei a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept. Imediat după accidentare, Cristina Neagu a fost susținută de jucătoarele din naționala Norvegiei, care au acuzat programul impus de Federaţia Europeană la competiția din Franța.

Accidentări suferite și la Mondialul de handbam masculin

La Mondialul masculin din Germania şi Danemarca, desfăşurat în ianuarie, programul a fost la fel de intens. Campioana mondială Franţa a jucat nu mai puțin de 10 meciuri în 17 zile, cu deplasări în zilele de odihnă, iar jucătorii au plătit preţul prin accidentări grave. Astfel, portarul francez Cyril Dumoulin a suferit o ruptură de ligamente încrucişate, la fel ca și Cristina Neagu.

În acest moment, Neagu este în recuperare după ruptura de ligamente încrucișate suferită la genunchiul piciorului drept. După negocieri dure, Cristina a ales să își prelungească înțelegerea cu CSM București.

Închide ×