Sport

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din 2018! A învins două finaliste de de la Campionatul European

31.01.2019 | 16:51
Cristina Neagu cea mai buna handbalista din 2018 A invins doua finaliste de de la Campionatul European

Căpitanul echipei naționale a României, Cristina Neagu, a fost desemnată cea mai bună handbalistă din 2018 de site-ul de specialitate handball-planet.com. Jucătoarea de la CSM București a obținut pentru a treia oară în carieră această distincție, după cele câștigate în 2015 și 2016.

”Vă mulțumesc pentru voturi și pentru onoarea de a fi desemnată jucătoarea anului 2018!”, este mesajul postat de Cristina Neagu în limba română și în limba engleză pe contul de Facebook, după ce a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în 2018. În urmă cu cinci zile, ea fusese desemnată  cea mai bună jucătoare de handbal a anului 2018 în Europa de către forul continental.

Cristina Neagu pe patul de spital după operația suferită la genunchi
Cristina Neagu pe patul de spital după operația suferită la genunchi

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din 2018

În lupta pentru titlul de cea mai bună handbalistă din 2018, Cristina Neagu a acumulat 48 de puncte și le-a devansat pe campioana europeană Amandine Leynaud, portarul naționalei Franței, (44 de puncte) și pe rusoaica Anna Vyakhireva (42 de puncte), desemnată cea mai bună jucătoare de la Campionatul European. În afara podiumului s-au aflat Stine Bredal Oftedal (Gyor – Norvegia) și Jovanka Radicevic (CSM Bucureşti – Muntenegru), ambele cu cțte 28 de puncte.

Punctele acumulate de handbaliste în acest sondaj au venit în urma alegerilor a 12 jurnaliști de specialitate și a voturilor a aproximativ 80.000 de fani ai acestui sport. Cu trei premii câștigate în ultimii patru ani, Cristina Neagu a egalat-o în clasamentul all-time pe norvegianca Heidi Loke, câștigătoare în 2011, 2013 și 2014. Acest trofeu a mai fost câștigat de unguroaica Zsuzsanna Tomori în 2012 și de norvegianca Nora Mork în 2017.

De asemenea, a fost stabilită și echipa ideală a anului 2018 acolo unde pe lângă Cristina Neagu, accidentată la Campionatul European, și-a găsit locul și pivotul Crina Pintea, care în această iarnă s-a transferat la câștigătoarea Ligii Campionilor, Gyor. Astfel, echipa ideală este următoarea: Amandine Leynaud (Gyor – Franţa) – portar; Majda Mehmedovic (CSM Bucureşti – Muntenegru) – extremă stânga; Cristina Neagu (CSM Bucureşti – România) – inter stânga; Stine Bredal Oftedal (Gyor – Norvegia) – conducător de joc; Anna Vyakhireva (Rostov Don – Rusia) – inter dreapta; Jovanka Radicevic (CSM Bucureşti – Muntenegru) – extremă dreapta; Crina Elena Pintea (Issy Paris, în prezent tranferată de Gyor – România) – pivot; Eduarda Amorim (Gyor – Brazilia) – apărătoare.