Sport

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare de pe teren în România-Muntenegru. Jucătoarea anului 2018, insuficientă pentru un rezultat pozitiv

04.12.2019 | 09:56
Cristina Neagu cea mai buna jucatoare de pe teren in RomaniaMuntenegru Jucatoarea anului 2018 insuficienta pentru un rezultat pozitiv
ADVERTISEMENT

Menajată în meciul cu Kazahstan, Cristina Neagu a revenit în echipa de bază a naționalei feminine de handbal feminin pentru meciul cu Muntenegru din runda a 4-a a Grupei C de la Campionatul Mondial din Japonia și a fost desemnată cea mai bună jucătoare de pe teren.

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare de pe teren în România-Muntenegru. Jucătoarea anului 2018, insuficientă pentru un rezultat pozitiv

Contra Muntenegrului, cea mai bună jucătoare a lumii din 2018 a făcut un nou meci mare, reușind să înscrie 11 goluri. Din păcate, evoluția ei nu a fost suficientă pentru un rezultat pozitiv al României.

ADVERTISEMENT

Dependența României de jocul Cristinei Neagu s-a văzut din nou la meciul cu Muntenegru. Interul dreapta a avut o nouă prestație la înălțime și a marcat 11 goluri.

Neagu nu a putut împiedica înfrângerea

Deși a fost cea mai bună marcatoare a meciului, Neagu nu a putut împiedica eșecul tricolorelor cu Muntenegru, scor 26-27. Neagu a fost cea mai bună tricoloră și în precedentele meciuri în care a evoluat la Mondialul din Japonia: cu Spania a marcat 6 goluri, iar cu Senegal a înscris de 13 ori.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a reușit două performanțe notabile în meciul cu Senegal. Jucătoarea de la CSM București a fost desemnată ”Jucătoarea partidei”, iar cele 13 goluri au ajutat-o să atingă și să treacă de borna de 800 de goluri marcate pentru echipa națională a României.

În Japonia, Neagu a intrat în posesia trofeului pentru cea mai bună handbalistă din lume în 2018

Evoluțiile Cristinei Neagu de la acest Campionat Mondial din Japonia sunt cu atât mai importante cu cât aceasta a revenit pe teren doar în urmă cu o lună, după o accidentare horror: ruptură de ligamente încrucișate, care a ținut-o 10 luni pe departe de semicerc.

ADVERTISEMENT

La Campionatul Mondial din Japonia, Cristina Neagu a primit trofeul pentru ”Cea mai bună handbalistă din 2018”. Jucătoarea de la CSM București a obținut pentru a patra oară în carieră această distincție, după cele câștigate în 2010, 2015 și 2016.

  • 30 goluri a marcat Neagu în primele două meciuri de la CM 2019
  • 10 luni a stat pe bară Cristina Neagu, revenind în luna octombrie 
  • 2010, 2015, 2016 şi 2018 sunt sezoanele în care Cristina Neagu a primit titlul de cea mai bună jucătoare a lumii, un record în handbal.
ADVERTISEMENT