Sport

Cristina Neagu, Crina Pintea şi alte nume grele lipsesc de la naţionala României! Handbalistele care au refuzat să se vaccineze pentru Euro, out din prima reprezentativă. Exclusiv

Naţionala României va juca două meciuri amicale cu Ucraina. Nume grele vor lipsi din lotul convocat de Florentin Pera, inclusiv jucătoarele care au refuzat vaccinarea pentru Euro.
16.02.2023 | 16:02
Cristina Neagu Crina Pintea si alte nume grele lipsesc de la nationala Romaniei Handbalistele care au refuzat sa se vaccineze pentru Euro out din prima reprezentativa Exclusiv
Cristina Neagu, în tricoul naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Naţionala de handbal feminin a României va efectua un stagiu de pregătire în Bistriţa, în perioada 25 februarie – 5 martie, care se va încheia cu două meciuri amicale împotriva naţionalei similare a Ucrainei.

Cristina Neagu, Crina Pintea şi alte nume grele lipsesc de la acţiunea României! Handbalistele care au refuzat vaccinarea la Euro sunt out

Din informaţiile FANATIK, nume grele vor lipsi de la această acţiune, principalele absenţe vor fi Cristina Neagu şi Crina Pintea, plus alte handbaliste importante, care au avut un calendar încărcat în acest început de an.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera nu le-a convocat pentru echipa naţională nici pe jucătoarele care au refuzat vaccinarea pentru Euro 2022, cerinţă obligatorie a EHF, care a complicat mult lucrurile în ceea ce priveşte lotul creionat de selecţioner pentru turneul final.

Astfel, nu vor fi prezente la naţionala României jucătoarele: Andra Moroianu, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Dana Baed-Kader, Elena Dache Roșu, Andreea Mihart și Andreea Popa, cele care au refuzat vaccinarea pentru Euro.

ADVERTISEMENT

Sorina Tîrcă ar putea ajunge la “cuţit”! Accidentare serioasă la umăr

Sorina Tîrcă nu se va reface până atunci, iar din informaţiile FANATIK, interul stânga al Rapidului ar putea fi supus unei intervenţii chirurgicale din cauza accidentării suferite la umăr. Astfel, handbalista ar putea sta mai multe luni departe de parchet.

În lotul lui Florentin Pera vom regăsi însă mai multe handbaliste de la Gloria Bistriţa, aşa cum era de aşteptat. Iulia Dumanska, Sonia Seraficeanu, Bianca Bazaliu sau Cristina Laslo. Nu sunt pe lista selecţionerului Nicoleta Dincă şi Laura Pristăviţa, pentru această acţiune.

ADVERTISEMENT

România, baraj cu Portugalia pentru Campionatul Mondial!

Cantonamentul naţionalei României este de a pregăti barajul pentru Campionatul Mondial. “Tricolorele” vor evolua în dublă manşă, pe 8 şi 12 aprilie împotriva Portugaliei, în meciul care ne poate asigura calificarea la turneul final.

Meciul tur se va desfăşura la Piteşti, în timp ce returul va avea loc patru zile mai târziu în Portugalia. Campionatul Mondial de handbal feminin din 2023 se va desfăşura între 30 noiembrie şi 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia și Suedia.

ADVERTISEMENT

Turneul final din decembrie reprezintă şi o şansă crucială pentru România a de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris. O clasare bună la Mondial ne poate asigura un loc în turneele preolimpice, programate în luna martie a anului viitor.

  • 1962 este anul în care România a obţinut singurul titlu mondial la handbal feminin
  • 25 este numărul de ediţii ale Campionatului Mondial la care a participat România
ADVERTISEMENT