Sport

Cristina Neagu dă totul pentru calificarea la Tokyo: “Ar fi ultima ediție a JO la care particip”

19.03.2021 | 16:38
Cristina Neagu da totul pentru calificarea la Tokyo Ar fi ultima editie a JO la care particip
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a vorbit cu jurnaliștii români înainte de debutul României la turneul preolimpic. Căpitanul naționalei are încredere că România se poate califica la Jocurile Olimpice și a spus că nu îi este frică de nimic înainte de cele două meciuri decisive. 

Interul stânga al primei reprezentative a spus că ar fi ultima ediție a Jocurilor Olimpice la care ar putea participa și spune că va da totul pentru a putea evolua alături de naționala României la a treia ediție a Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, despre turneul preolimpic: “Pentru prima dată când mă bucur că jucăm fără spectatori”

Despre turneul preolimpic: “Mă aștept la două meciuri foarte echilibrate. Este o presiune aparte în acest turneu preolimpic. Am încercat să acoperim tot ce a fost posibil tot ce a ținut de atac, de apărare. Suntem încrezătoare, ne-am pregătit bine, am mare încredere în grup și clar vom da totul pe teren. Pot să spun că atmosfera în lot este bună spre foarte bună. Avem o energie bună, avem nevoie de jocuri inteligente și de formă bună.

Despre lipsa spectatorilor: “Lucrul acesta este un dezavantaj pentru echipa gazdă. Este prima dată când mă bucur să jucăm fără spectatori. Nici Muntenegru nu va avea parte de aportul publicului. Consider că este un avantaj pentru noi și pentru Norvegia”

ADVERTISEMENT

“Mâine seara jucăm târziu, va fi greu până ne ia somnul din cauza adrenalinei”

Despre diferența de 19 ore între meciuri: “Este adevărat că ne dezavantajează. Un mare dezavantaj. Mâine seara jucăm târziu, va fi greu până ne ia somnul din cauza adrenalinei. A doua zi jucăm la 5 și jumătate. Cred că este momentul carierei noastre în care o să spunem că nu contează nici timpul, nici câtă vreme este între cele două meciuri. Sunt doar două. O să trecem peste peste orice fel de impediment”

Despre Jocurile Olimpice din vară: “Nu m-am gândit la lucrul acesta. Îmi doresc să ajung la încă o ediție a Jocurilor Olimpice. Ar fi ultima la care aș putea participa. Presiunea a fost mai ales în ultimii ani. Cheia va fi echipa”

ADVERTISEMENT

“Mă motivează medalia, nu am obținut-o. Indiferent dacă sunt puține ore de recuperare între cele două meciuri dăm tot ce avem”

Despre schimbările naționalei de la ultimul turneu final: “Nu ne-am întâlnit de la ultimul campionat european. Știu doar că în această săptămână în care ne-am reunit, am venit cu energie bună, am avut antrenamente bune, o atmosferă bună. Nu pot să mă gândesc ce s-a schimbat, dar gândurile noastre se îndreaptă spre meciurile de mâine”

Despre obiectivul de a câștiga o medalie olimpică: “Mă motivează medalia, nu am obținut-o. Indiferent dacă sunt puține ore de recuperare între cele două meciuri. Dăm tot ce avem mai bun și obținem calificarea. Contează cele două meciuri pe care le avem în față. E sport. Plecăm de la 0-0, avem șansa noastră. Atâta timp cât avem o șansă, cred în ea 100%”

ADVERTISEMENT

“S-a strâns oboseală la echipa de club, au fost și cazurile COVID. Am jucat foarte mult”

Despre strategie: “Stăteam și mă gândeam, toată lumea o vede favorită pe Norvegia. Chiar și în cazul unei înfrângeri, contează cum pierzi. Dar noi vrem să dăm tot ce avem mai bun și să câștigăm. De ce nu? Dacă Norvegia învinge Muntenegru și noi pe Norvegia, multe se pot schimba. Ambele sunt importante. Este o echipă pe care în ultimii ani am și bătut-o”

Despre cum se simte înainte de turneu: “Pot să spun că sunt bine din toate punctele de vedere. S-a strâns oboseală la echipa de club, au fost și cazurile COVID. Am jucat foarte mult. Cheia este echipa și fiecare jucătoare care va intra în teren”

“Mizez pe o victorie a Norvegiei diseară. Nu mă mai tem de nimic înainte de acest turneu”

Despre atuurile noastre împotriva naționalei din Muntenegru: “Adi a fost antrenor secund timp de 3 ani, eu am jucat acolo. Cunoaștem bine echipa Norvegiei și a Muntengrului. Nu cred că vor exista surprize din punct de vedere tactic, contează și norocul. Și va conta cum gestionezi presiunea. Presiunea va fi pe Norvegia. Așa că, toate lucrurile vor conta. Un cumul de factori și sper să fim noi cele care ne calificăm”

Pronostic pentru Norvegia – Muntenegru: “Mizez pe o victorie a Norvegiei diseară. Nu mă mai tem de nimic înainte de acest turneu. Am ieșit negativ la toate testele, ne-am antrenat bine. Mergem cu tot ce avem spre acest weekend. Toți românii vor ca echipa națională să ajungă la Jocurile Olimpice și vrem ca această energie să ne ducă la turneul final”

Comparația Muntenegru – România: “Din punct de vedere valoric, nu cred că Muntenegru este peste România. Dar are ceva special, un spirit de luptă formidabil. Și va conta mult cum reacționăm noi la acest lucru. Nu trebuie să ne lăsăm acaparate de acest spirit de lupte. Repet, nu sunt mai bune decât noi. Va fi un meci de luptă, 60 de minute. Sper să ieșim învingători”

  • 32 de ani are Cristina Neagu
  • 2 este numărul de ediții ale Jocurilor Olimpice la care a participat Cristina Neagu (2008, 2016)

 

ADVERTISEMENT