Sport

Cristina Neagu, declaraţie emoţionantă: “Mi-aș fi dorit ca ultimul meu meci la Campionatul European să fie o victorie”. Cum a vrut să protesteze naţionala României

Cristina Neagu a declarat după înfrângerea cu Germania că a fost ultimul ei Campionat European. Starul naţionalei României a atacat încă o dată arbitrajul cu Muntenegru.
16.11.2022 | 22:40
Cristina Neagu declaratie emotionanta Mias fi dorit ca ultimul meu meci la Campionatul European sa fie o victorie Cum a vrut sa protesteze nationala Romaniei
Cristina Neagu, la Campionatul European. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Naţionala României a încheiat pe locul 12 Campionatul European de handbal feminin. Deşi prestaţiile “tricolorelor” au fost mult mai bune ca la precedentele ediţii, înfrângerile cu Muntenegru şi Germania au dus la această clasare.

Cristina Neagu, declaraţie emoţionantă: “Mi-aș fi dorit ca ultimul meu meci la Campionatul European să fie o victorie”

Cristina Neagu a declarat la finalul parcursului din grupele principale că meciul cu Germania a fost ultimul al ei la un Campionat European şi ar fi vrut să îl încheie cu o victorie:

ADVERTISEMENT

“Mi-aș fi dorit să fie altfel, să fie cu victorie. Mi-aș fi dorit să fie altfel. E clar că ce s-a întâmplat ieri a cântărit foarte mult, n-am putut să ne odihnim. Sigur că și Germania a jucat târziu și nu știu cât de mult au au dormit și fetele acelea, nu știu exact cât au schimbat ele de-a lungul turneului.

Știu că noi am jucat cu aceleași jucătoare și și s-a simțit foarte mult oboseala astăzi. S-a văzut cu ochiul liber că echipa a jucat mai bine. În 2020 efectiv am terminat așa, cu un gust amar a fost așa.

ADVERTISEMENT

Ne-am chinuit. Mi-aduc aminte și în meciul acela de calificare cu Polonia, am fost conduse, am câștigat în repriza a doua, a fost greu, cred că nu se poate compara din punctul ăsta de vedere”, a spus Neagu.

“Mi se pare nedrept când altcineva decide pentru munca noastră”

Starul naţionalei României a continuat tirul împotriva arbitrelor din Austria care au făcut praf meciul dintre România şi Muntenegru, având mai multe decizii aberante care au contribuit decisiv la stabilirea rezultatului final:

ADVERTISEMENT

“Sigur că ne-am uitat la fazele cu Muntenegru, a fost, a fost așa un pic de nebunie, dar asta e, asta mi se pare nedrept când altcineva decide pentru munca noastră.

Atunci când e echipa adversă e mai bună, așa cum s-a întâmplat deseori, nu e nicio problemă să accepți înfrângerea cu fairplay, dar când alții decid cine câștigă pe teren, asta n-o să accept niciodată”.

ADVERTISEMENT

De ce au renunţat la protest: “Cei din conducere au spus că mai presus de amendă putem primi suspendare”

“Tricolorele” au vrut să protesteze la meciul cu Germania şi să intre pe teren cu tricouri albe pe care era scris în engleză: “Respectaţi-ne munca!”. Până la urmă, jucătoarele naţionalei au renunţat la demers:

“A fost în calcul să ieșim cu ele pe teren, însă cei conducere au spus că mai presus de amendă putem primi suspendare. Nu știu, echipa să nu mai joace un an sau ceva de genul, pentru că noi ne-am dorit foarte mult să ieșim cu acele tricouri.

Să ne respecte munca, pentru că dacă e ceva ce nu suport în viața mea și în cariera mea e când decide altcineva pe munca mea și pe munca noastră”, a explicat Cristina Neagu.

Cristina Neagu a încheiat ultimul Campionat European din carieră cu 303 goluri marcate la turneele finale continental, record absolut. Pentru naţionala României urmează barajele de calificare la Mondial.

  • 34 de ani are Cristina Neagu
  • 303 goluri a marcat Neagu la Campionatele Europene
ADVERTISEMENT