Cristina Neagu, declaraţii după COŞMARUL de la Rio: “A fost acel meci cu Angola!”

Marian Popovici   
in Sporturi
22/08/2016, 17:21
Cristina Neagu, declaraţii după COŞMARUL de la Rio: “A fost acel meci cu Angola!”

Handbalistele României s-au întors de la Rio supărate că nu şi-au îndeplinit obiectivul: cucerirea unei medalii olimpice. Cristina Neagu, liderul naţionalei a declarat că cel mai mare regret e de la meciul de deschidere, cu Angola:

“Nu ne aşteptam la acest rezultat. Ne doream şi nici nu ne gîndeam că nu o să ieşim din grupă, să jucăm sferturi de finală. Din păcate asta e situaţia. A trecut o săptămînă de când am ieşit din competiţie, au fost destule zile de dezamăgire şi supărare dar trebuie să mergem mai departe. Pentru fiecare urmează acum competiţii la club, alte provocări, trebuie să ridicăm capul şi să mergem mai departe. Eu nu am simţit nicio presiune, îmi doream foarte mult o medalie, m-am pregătit toată vara numai cu gîndul acesta.

Din păcate a fost acel meci pierdut împotriva Angolei, iar meciul cu Brazilia a fost aşa o continuare a stării în care ne aflam după meciul cu Angola. Ne-am trezit destul de tîrziu, am cîştigat două meciuri importante, împotriva Muntenegrului şi Spaniei, nu am avut însă puterea nici psihică şi nici fizică să obţinem un punct împotriva Norvegiei şi am ieşit din competiţie. Nu sînt multe de spus, sînt însă multe lucruri de analizat. Nu pot să spun acum de ce am pierdut în faţa Angolei şi de nu am ieşit din grupă. Primele două meciuri au fost negre, pot să zic un dezastru.

Trebuie să înţelegem că nici o echipă nu stă într-o singură jucătoare, trebuie să joace şapte în acelaşi timp şi 14 în echipă şi atît timp cît fiecare este 100% din potenţial, echipa are şanse foarte mari să cîştige şi să obţină rezultate. Eu nu m-am antrenat în ultimele săptămîni, am fost accidentată, nu jucasem nici un meci oficial din mai, am făcut tot ce am putut pentru echipa naţională, dar repet echipa naţională nu înseamnă o singură jucătoare, înseamnă şapte în acelaşi timp pe teren.

Cinci medalii, din păcate, la această ediţie a JO. Au fost mai multe eşecuri decît succese. Îi felicit din tot sufletul pe cei care au cîştigat medalii. Înseamnă foarte mult pentru România. S-a văzut ce înseamnă să pierzi un meci sau să ai o ratare la un aparat. E foarte greu. Pentru noi sportivii este cel mai greu să trăim astfel de momente, însă asta este cariera de sportiv şi trebuie să ne ridicăm şi după astfel de momente şi să mergem mai departe’‘, a declarat Neagu la venirea în ţară.

România a obţinut 5 medalii la Jocurile Olimpice: 1 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz.

Ştirea MOMENTULUI

Chelsea – Arsenal 0-0 live online pe Eurosport. Start de meci!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×