Sport

Cristina Neagu își dă întâlnire cu Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Tokyo: “Are un țel important acolo, mai ales că nu a participat la Rio!”

13.01.2020 | 11:08
Cristina Neagu isi da intalnire cu Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Tokyo Are un tel important acolo mai ales ca nu a participat la Rio
ADVERTISEMENT

Echipa națională de handbal feminin este în grupele preliminare pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Neagu și compania speră să obțină biletele de Tokyo după competiția de la Podgorica, unde se vor lupta pentru unul dintre cele două tichete care duc la JO cu Norvegia și Muntenegru. A treia adversară rămâne de stabilit după ce Coreea de Nord a anunțat că nu va mai participa. Cel mai probabil, ultima echipă a grupei se alege dintre Kazahstan și Germania. 

Cristina Neagu își dă întâlnire cu Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Tokyo: “Îi urez baftă, cred că are obiective foarte importante”

Cea mai importantă jucătoare a naționalei României, Cristina Neagu, a declarat că sper să se vadă cu Simona Halep la Tokyo și i-a urat succes jucătoarei de tenis care vrea să obțină o medalie olimpică:

ADVERTISEMENT

“Știu că Simona merge la Tokyo, îmi doresc foarte mult să mergem și noi cu echipa de handbal. Îi urez multă baftă, cred că are obiective foarte importante și în acest an, ca în fiecare an de altfel.

Cu siguranță că Jocurile Olimpice reprezintă și pentru ea un țel important, mai ales că nu a participat la Rio. Îi țin pumnii în tot ceea ce face”, a declarat Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal a României.

ADVERTISEMENT

Neagu şi-a stabilit obiectivele în 2020: “Campionatul și Cupa, și să ajungem în Final Four-ul Ligii Campionilor. Cu naţionala îmi doresc să ne calificăm la Jocurile Olimpice”

Respectul pe care și-l poartă cele două campioane este uriaș, iar Simona Halep a lăudat-o pe Cristina Neagu după ce românca a primit al patrulea trofeu prin care era desemnată cea mai valoroasă handbalistă a lumii.

Cristina Neagu a avut un an 2019 dificil, în care primele 10 luni au fost petrecute pentru a se recupera după accidentarea horror de la Euro 2018. Însă, în 2020, Neagu a declarat că vrea să se califice la Jocurile Olimpice și o calificare în Final Four cu CSM București:

ADVERTISEMENT

“Mă simt mai bine acum. Programul este foarte încărcat, avem meciuri din trei în trei zile, avem foarte puține antrenamente. Îmi doresc să câștigăm fiecare partidă, avem aceleași obiective și în 2020: să câștigăm tot în România: campionatul și Cupa, și să ajungem în Final Four-ul Ligii Campionilor. În ceea ce privește echipa națională, îmi doresc foarte mult să ne calificăm la Jocurile Olimpice”, a declarat Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal a României.

“Nu-mi permit să mă gândesc în fiecare zi la echipa naţională”

Totuși, Neagu nu se gândește încă la turneul preolimpic pentru că deocamdată este focusată să facă performanță cu CSM București: “Avem multe lucruri de pus la punct la echipa de club și nu-mi permit să mă gândesc în fiecare zi la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Din când în când îmi zboară gândurile la acest turneu preolimpic, pentru că știm cu toții cât de greu ne va fi să ne calificăm în Muntenegru. Eu sunt optimistă și până în momentul în care se termină acest turneu preolimpic o să sper că putem ajunge la Jocurile Olimpice”, a spus Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal a României.

Cristina Neagu a participat alături de echipa națională la două ediții ale Jocurilor Olimpice: Beijing 2008 și Rio de Janeiro 2016. Între 20 și 22 martie, România joacă la Podgorica în turneul preolimpic care poate asigura un loc calificant la Tokyo.

  • 31 de ani are Cristina Neagu
  • 2 ediţii ale JO are Neagu la activ: Beijing 2008, Rio 2016

 

 

ADVERTISEMENT