Sport

Cristina Neagu, la a treia accidentare gravă? A stat 25 de luni pe bară din cauza problemelor medicale

13.12.2018 | 11:01
Cristina Neagu la a treia accidentare grava A stat 25 de luni pe bara din cauza problemelor medicale

Cristina Neagu a suferit o accidentare în minutul 52 al meciului Ungaria – România 31-29, ultimul al selecţionatei antrenate de Ambros Martin în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin din Franţa. Vedeta lui CSM Bucureşti a părăsit sala pe targă şi a fost transportată direct la spital, iar fanii handbalului românesc şi-au adus de momentele dificile prin care a fost nevoită să treacă Cristina Neagu de-a lungul carierei.

În minutul 52 al meciului Ungaria – România 31-29, Cristina Neagu s-a accidentat după un duel cu Planeta Szimonetta. Inter-ul stânga a acuzat dureri la genunchiul drept, urlând de durere, şi nu a mai putut continua partida, moment în care Melinda Geiger a izbucnit în lacrimi. Până la acea fază. Cristina Neagu reuşise să marcheze de nouă ori în poarta adversarelor.

Cristina Neagu, la a treia accidentare gravă? De ce a stat 25 de luni e bară în trecut

Cristina Neagu a ajuns la a treia accidentare gravă din carieră, ruptură a ligamentelor încrucişate, după problemele suferite în perioada 2011-2013. Vedeta echipei naţionale de handbal feminin a României a absentat 25 de luni de pe teren într-un moment în care devenise cea mai bună handbalistă a lumii. Primele probleme grave au apărut la începutul anului 2011, din cauza unor dureri la umărul drept. În loc să se opereze, după cum o sfătuise un medic din Danemarca, Cristina Neagu a preferat un tratament. În iunie 2011, handbalista s-a operat la New York şi a fost nevoită să stea un an şi şapte luni pe tuşă .

“Am avut o gaură în umăr, cartilagiul fusese de mult timp zburat. Acum, singura problemă pentru mine o reprezintă modul în care se scurge timpul. Nu ştiu cât va dura perioada de recuperare. Se poate întinde şi pe un an. În luna ianuarie voi merge la un control în Statele Unite. În rest, fac antrenament în bazin, forţă, alergare, ca şi o handbalistă normală, dar nu am voie să fac nimic cu mingea şi nu arunc la poartă”, povestea Cristina Neagu într-un interviu acordat în decembrie 2011, la şase luni de la operaţie.

Cristina Neagu a revenit şi s-a accidentat din nou

Pe 10 octombrie 2012, Cristina Neagu a revenit pe teren pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, însă după trei luni a suferit o nouă accidentare gravă. În ianuarie 2013, handbalista a ieşit pe targă în timpul unui antrenament, iar verdictul medicilor a fost unul crunt: ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul piciorului stâng. Handbalista a fost operată de chirurgul belgian Marc Martens şi a fost obligată să stea pe tuşă şase luni.

Cristina Neagu, la a treia accidentare gravă? A stat 25 de luni pe bară din cauza problemelor medicale
Cristina Neagu, la a treia accidentare gravă? A stat 25 de luni pe bară din cauza problemelor medicale

Chiar dacă a revenit la antrenamente în august 2013, Cristina Neagu, care între timp se transferase la Buducnost, a jucat primul ei meci abia pe 6 octombrie 2013. După cele 25 de luni de coşmar, sportiva a revenit în top şi a câştigat de două ori premiul de cea mai bună handbalistă din lume, în 2015 şi 2016, după ce reuşise această performanţă şi în 2010.