Sport

Cristina Neagu, mentalitate de campioană! A dat 19 goluri în două meciuri de CM cu dureri la genunchi, după ce a făcut doar 10 antrenamente după cele 10 luni de pauză!

01.12.2019 | 15:05
Cristina Neagu mentalitate de campioana A dat 19 goluri in doua meciuri de CM cu dureri la genunchi dupa ce a facut doar 10 antrenamente dupa cele 10 luni de pauza
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a strălucit în meciul cu Senegal de la Campionatul Mondial de handbal. Starul lui CSM Bucureşti a marcat 13 goluri în victoria 29-24 a României, în faţa vicecampioanei Africii. Performanţa Cristinei este cu atât mai importantă cu cât a revenit pe parchet doar în urmă cu o lună, după o accidentare horror: ruptură de ligamente încrucişate, care a ţinut-o 10 luni pe tuşă.

Cristina Neagu, mentalitate de campioană! A marcat 19 goluri în două meciuri cu dureri la picior

Aleasă de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu a făcut aproximativ 10 antrenamente până să ajungă la Kumamoto, alături de echipa naţională. 10 antrenamente după 10 luni de pauză! Iar la acest turneu final, Cristina încă resimte dureri la genunchiul afectat şi joacă aşa. Iar nivelul pe care l-a arătat este extraordinar.

ADVERTISEMENT

Tomas Ryde spunea în urmă cu câteva zile că Neagu este la 50% din capacitatea ei maximă. Cu toate acestea, în primele două zile de la CM de handbal, “Messi” a marcat 19 goluri: 6 cu Spania şi 13 cu Senegal. Finalul ambelor meciuri a fost cu gheaţă la genunchiul afectat.

Mentalitatea de titan pe care o are sportiva este întărită şi de declaraţii: “Nu contează cele 13 goluri, contează că am învins azi. Eu voi da tot ce am mai bun atâta timp cât sunt pe teren. Momentan îmi lipsește pregătirea, dar mă bucur că am putut să le ajut pe fete. Pentru noi important e să câștigăm următorul meci”, a spus Neagu după meci pentru gsp.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte fericită că pot să fiu aici, pentru că acum o lună de zile nici nu mă gândeam că pot să ajung la acest campionat mondial”

Imediat după meciul cu Spania, Cristina Neagu a fost prima care a spus că are încredere în echipă şi că echipa României poate mai mult decât să facă act de prezenţă la Campionatul Mondial: “Dacă nu rămân optimistă, înseamnă că ne punem plumb în picioare și n-o să avem nicio șansă în următoarele meciuri. Vreau să lăsăm meciul ăsta deoparte, pentru că a fost un meci foarte slab – din toate punctele de vedere -, și de mâine să arătăm altfel. Avem nevoie de asta, pentru că eu cred că echipa României poate mult mai mult decât atât”, a fost declaraţia lui Neagu conform lead.ro.

Chiar dacă echipa României nu a dat suporterilor mari semne de optimism după primele două zile de la Campionatul Mondial, Cristina Neagu şi-a demonstrat deja clasa când nimeni nu se aştepta să facă asta. Înainte de plecarea delegaţiei tricolore existau dubii în ceea ce priveşte convocarea Cristinei Neagu, având în vederea accidentarea după care abia revenise, însă evoluţia sportivei de la turneul final a spulberat orice fel de dubiu:

ADVERTISEMENT

„Când mă gândesc la cum arătam acum o săptămână sau două, acum e mult mai bine, așa că sunt pozitivă în ceea ce mă privește și sunt foarte fericită că pot să fiu aici, pentru că acum o lună de zile nici nu mă gândeam că pot să ajung la acest campionat mondial. Iar azi sunt aici și chiar dacă am pierdut, reușesc să joc din nou la un Campionat Mondial și sunt alături de fete 100% până la finalul turneului și sunt convinsă că vom arăta diferit”, a spus Neagu la finalul meciului cu Spania.

Pentru România urmează un meci care pe hârtie ar trebui să fie unul simplu, cu Kazahstan, şi este o ocazie bună pentru Tomas Ryde să o odihnească pe Neagu cât poate de mult în vederea meciurilor cu Muntenegru şi Ungaria, care vor decide calificarea în grupele principale ale competiţiei.

ADVERTISEMENT
  • 19 goluri a marcat Neagu în primele două meciuri de la CM 2019
  • 10 luni a stat pe bară Cristina Neagu, revenind în luna octombrie 
ADVERTISEMENT