Sport

Cristina Neagu, mesaj de încurajare după dezastrul de la CM: ”Vom da totul pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo”

12.12.2019 | 14:13
Cristina Neagu mesaj de incurajare dupa dezastrul de la CM Vom da totul pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo
ADVERTISEMENT

Liderul echipei naționale de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a transmis un mesaj de încurajare pe rețelele de socializare după dezastrul de la Campionatul Mondial din Japonia.

Cristina Neagu, mesaj de încurajare după dezastrul de la CM: ”Ne-am dorit, ne-am luptat, dar atât s-a putut de această dată”

”Pentru noi, Campionatul Mondial s-a terminat ieri. Locul 12 nu ne onorează, dar avem o echipă tânără și neexperimentată, iar multe dintre fete și-au făcut debutul la un astfel de turneu final”, a scris cea mai valoroasă handbalistă a României pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

”Ne-am dorit, ne-am luptat, dar atât s-a putut de această dată. Suntem calificate la turneul preolimpic din luna martie datorită locului 4 de la Campionatul European de anul trecut, pe care tot NOI l-am obținut”, a mai scris Neagu în mesajul de la final Campionatului Mondial.

”Această experiență ne va face mai puternice”

”Vom da totul pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo și am încredere că această experiență ne va face mai puternice. Mulțumiri speciale celor care au călătorit până în Japonia pentru a fi alături de noi, dar mai ales pentru că după înfrângeri au strigat și mai tare ‘Hai România’”, a încheiat Neagu.

ADVERTISEMENT

Naționala feminină de handbal a României a terminat în mod rușinos CM 2019. În ultimul meci din Grupa principală 2, elevele lui Tomas Ryde au fost umilte de Japonia, scor, 20-37. După acest rezultat, româncele încheie Campionatul Mondial din Japonia pe locul 12, fiind cea mai slabă națională din grupele principale.

Pintea, mesaj dur pentru contestatari

Singurul lucru pozitiv este calificarea la turneul preolimpic de anul viitor. Alături de Coreea de Nord, în grupa “tricolorelor” se vor mai afla învingătoarea meciului Serbia – Muntenegru, locul 5 de la Campionatul Mondial, dar şi a 4-a clasată de la turneul final. Cele două semifinale de la CM sunt Norvegia – Spania şi Rusia – Olanda.

ADVERTISEMENT

Pivotul echipei naționale de handbal feminin a României, Crina Pintea, a avut un mesaj extrem de dur pe rețelele de socializare la finalul Campionatului Mondial din Japonia, pe care tricolorele l-au încheiat pe locul 12.

Oamenii din handbal cer demisiile lui Ryde și Dedu

Oamenii implicați în handbal cer demisia antrenorului Tomas Ryde, după dezastrul de la Campionatul Mondial. Printre cei mai vehemenți contestatari ai suedezului sunt fostul președinte al FRH, Cristian Gațu, și fostul selecționer Gheorghe Tadici.

ADVERTISEMENT

La rândul său, fostul selecționer Radu Voina a cerut plecarea imediată a lui Tomas Ryde, dar și demisia președintelui Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, pe care îl acuză de amatorism.

ADVERTISEMENT