Sport

Cristina Neagu, mesaj mobilizator înaintea turneului preolimpic: ”Trăiți momentul! Avem o șansă uriașă”

23.02.2021 | 12:27
Cristina Neagu mesaj mobilizator inaintea turneului preolimpic Traiti momentul Avem o sansa uriasa
ADVERTISEMENT

Echipa națională de handbal feminin a României pregătește participarea la turneul de calificare la JO. Pentru un loc la turneul olimpic de la Tokyo, ”Tricolorele” se vor duela cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda.

Turneul preolimpic, de calificare la JO, va avea loc între 19-21 martie, în Muntenegru. La final, primele două echipe vor obține biletele pentru Tokyo.

ADVERTISEMENT

Lotul lărgit al României s-a reunit la începutul lunii februarie sub conducerea noului selecționer Adi Vasile. Între timp, selecționerul și mai multe jucătoare au fost depistați pozitiv cu Coronavirus și se află în izolare.

Cristina Neagu, atitudine de căpitan

De patru ori desemnată cea mai bună jucătoare a lumii (2010, 2015, 2016 și 2018), Cristina Neagu le-a transmis colegelor de națională un mesaj motivațional, înaintea turneului preolimpic din Muntenegru.

ADVERTISEMENT

”Este o șansă unică și fiecare trebuie să trăiască clipa. Nu te poți gândi că mai ai timp, că acum ai 24-25 de ani. Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață, așa că trebuie să trăim momentul, să mergem la Tokyo.

Presiunea există pe umerii mei, îmi doresc mult să ne calificăm la JO, mai ales că unele am muncit mult în acest ciclul olimpic prelungit. Avem o șansă enormă să ne calificăm la JO și trebuie să profităm de fiecare minut pe care-l avem la națională”, a spus Neagu.

ADVERTISEMENT

Misiune grea în Muntenegru

În perioada 19-21 martie, ”tricolorele” vor trebui să se autodepășească pentru a obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Naționala țării gazdă, Muntenegru, este una dintre echipele de top ale Europei. A cucerit titlul continental în 2012, an în care a disputat și finala turneuli olimpic de la Londra.

ADVERTISEMENT

Norvegia este campioana europeană en-titre, titlu cucerit la sfârșitul anului trecut, în fața Franței, al optulea din palmaresul general al nordicelor, care mai au două medalii olimpice de aur și trei titluri mondiale. Singura echipă accesibilă este cea a Thailandei.

ADVERTISEMENT