Sport

Cristina Neagu, nominalizată pentru cea mai bună handbalistă a anului. Cu cine se luptă pentru trofeu

Deși naționala de handbal feminin a României nu a prins semifinalele la Euro 2022, Cristina Neagu a fost nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a anului.
25.11.2022 | 22:27
Cristina Neagu nominalizata pentru cea mai buna handbalista a anului Cu cine se lupta pentru trofeu
Deși naționala de handbal feminin a României nu a prins semifinalele la Euro 2022, Cristina Neagu a fost nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a anului. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Căpitanul reprezentativei noastre a fost aleasă în urma voturilor fanilor, mass-media şi ale specialiştilor EHF, cel mai bun inter stânga al Campionatului European.

Nominalizare la cea mai bună jucătoare a anului pentru Cristina Neagu

Cristina Neagu a fost principalul pilon al naționalei României și la ultimul turneu final, iar acest lucru i-a adus o nominalizare pentru cea mai bună jucătoare a anului, alături de celelalte handbaliste care au prins All Star Team la Euro.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului oficial al EHF, pentru marele trofeu se vor mai lupta Cleopatre Darleux (portar, Franţa), Emma Friis (extremă stânga, Danemarca), Pauletta Foppa (pivot, Franţa), Stine Oftedal (centru, Norvegia), Katrin Klujber (inter dreapta, Ungaria) și Jovanka Radicevic (extremă dreapta, Muntenegru).

De asemenea, pe listă se mai află daneza Kathrine Heindahl, aleasă cea mai bună apărătoare de la Euro 2022, și norvegianca Henny Reinstad, desemnată cea mai bună jucătoare de la turneul final.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a mai câștigat acest premiu în două rânduri. Interul stânga al naționalei României a fost aleasă de EHF cea mai bună jucătoare în 2017 și 2018, adică în primii doi de la înființarea trofeului.

Neagu a jucat ultimul Euro din carieră

La masculin, nominalizările vor aparţine în primul rând jucătorilor din Europa care vor fi incluşi în All Star Team, la Campionatul Mondial din 2023, competiție care va avea loc în luna ianuarie, în Polonia și Suedia.

ADVERTISEMENT

Alte nominalizări vor aparţine jucătorilor şi jucătoarelor cu cele mai multe aprecieri obţinute în etapele săptămânale din Liga Campionilor, acestea fiind acordate de experţi EHF. Primii trei jucători decişi astfel vor completa lista de nominalizări oficiale la titlul de jucătorul/jucătoarea anului 2022.

Cristina Neagu a declarat la finalul parcursului din grupele principale că meciul pierdut în fața Germaniei a fost ultimul pentru ea la un Campionat European şi ar fi vrut să îl încheie cu o victorie.

ADVERTISEMENT

Căpitanul României a încheiat ultimul Campionat European din carieră cu 303 goluri marcate la turneele finale continental, record absolut. Pentru naţionala României urmează barajele de calificare la Mondial.

ADVERTISEMENT