Sport

Cristina Neagu, primii pași după operație! Ce mesaj a transmis interul stânga al echipei naționale. Foto

11.01.2019 | 10:23
Cristina Neagu primii pasi dupa operatie Ce mesaj a transmis interul stanga al echipei nationale Foto

Cristina Neagu a suferit o ruptură de ligamente încrucişate la genunchiul drept, în timpul Campionatului European de handbal. Au trecut câteva săptămâni până la operație, perioadă în care medicii au așteptat ca umflătura să se retragă. Intervenția chirurgicală a făcut-o în Belgia și la doar o zi distanță, interul stânga a postat pe o rețea de socializare o fotografie în care face deja primii pași.

Neagu s-a ridicat din pat și cu ajutorul unor cârje a mers preț de câțiva metri. Îmbrăcată într-un tricou galben cu numărul 8, interul stânga al CSM-ului a avut și un mesaj pentru fani. “Primii pași sunt întotdeauna cei mai dificili”, a scris Neagu. Desemnată cea mai bună jucătoare de handbal a lumii în trei rânduri, Cristina Neagu va sta departe de terenul de joc aproape o jumătate de an.

Cristina Neagu, primii pași după operație! Mesajul

Cristina Neagu, primii pași după operație!

Este a doua oară în carieră când Neagu e operată pentru ruptură de ligamente încrucișate. În urmă cu 5 ani, interul a mai suferit o intervenție chirurgicală, dar la genunchiul stâng. De data aceasta, atât operația în sine, cât și costul spitalizării sau salariul jucătoarei de la CSM București vor fi suportate de Federația Română de Handbal. Şefii campioanei din Liga Florilor au fost cei care au solicitat acest lucru. Nu mai puţin de 22 de mii de euro câştigă Cristina Neagu pe lună, ceea ce ar însemna peste 150 de mii de euro reducere în conturile clubului.

”Operația și recuperarea Cristinei Neagu vor fi făcute pe banii Federației Române de Handbal, deoarece accidentarea s-a produs la națională, iar jucătoarele au asigurări medicale. CSM București va solicita Federației Europene de Handbal plata integrală a salariului Cristinei pentru perioada de indisponibilitate. Contractul Cristinei Neagu cu CSM expiră în vara anului 2019, iar noi suntem interesați de prelungire”a declarat Andrei Luca, președintele secției de handbal a clubului CSM București.

  • 772 de goluri a marcat Cristina Neagu pentru echipa națională a României