Sport

Cristina Neagu, realistă înainte de turneul preolimpic: ”Nu suntem favorite”

08.02.2020 | 08:43
Cristina Neagu realista inainte de turneul preolimpic Nu suntem favorite
ADVERTISEMENT

Cea mai bună jucătoare a echipei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, este realistă înainte de turneul preolimpic și admite că naționala nu este favorită la turneul preolimpic.

Cristina Neagu, realistă înainte de turneul preolimpic: ”Șansele noastre ar fi fost mai mari dacă am fi jucat în România”

”Nu suntem favorite. Mi-aș fi dorit să fi jucat în România, cred că șansele noastre ar fi fost mai mari dacă am fi jucat, de exemplu, la Cluj, cu opt-nouă mii de oameni în spate”, a declarat realistă Cristina Neagu înainte de turneul preolimpic.

ADVERTISEMENT

”Chiar și așa, este sport, orice se poate întâmpla în 60 de minute. Știu că va fi foarte greu, însă eu cred până la capăt și voi da totul pentru ca România să ajungă la Tokyo”, a completat handbalista, conform lead.ro.

”Trebuie atingem un potențial maxim în luna martie”

”Le-am rugat pe fete să se antreneze cât pot ele de bine în această perioadă, pentru că timpul trece foarte repede. Sper că se antrenează bine și sper că se gândesc și ele, din când în când, la acest turneu”, a spus Neagu.

ADVERTISEMENT

”Avem jucătoare și în România împotriva cărora o să jucăm acolo. Sper ca fiecare să se pregătească bine, astfel încât să atingem un potențial maxim în luna martie”, a mai afirmat handbalista de la CSM București.

”Focusul va fi pe echipele Muntenegrului și Norvegiei”

Pe lângă Muntenegru și Norvegia, România ar putea să întâlnească Hong Kong la turneul preolimpic de la Podgorica. ”Nu am auzit de Hong Kong la handbal. E clar că echipa care va completa grupa României nu este de calibrul celorlalte trei”, a precizat Cristina Vărzaru, secretarul general al FR Handbal.

ADVERTISEMENT

”Zilele de pregătire sunt foarte puține, iar focusul va fi pe echipele Muntenegrului și Norvegiei. Nu cred că ne afectează foarte mult numele celei de-a patra echipe, fiindcă din punct de vedere valoric va fi sub celelalte”, a completat oficalul federației.

Programul României la turneul preolimpic

Echipa naţională de handbal feminin a României are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă misiunea este una dificilă deoarece din grupa de la turneul preolimpic fac parte două forțe ale acestui sport, Muntenegru, care este și gazdă, și Norvegia.

ADVERTISEMENT

La Jocurile Olimpice se califică primele două echipe ale grupei. Meciurile se dispută în weekendul 20-22 martie în Moraca Sports Center din Podgorica, iar România va juca cele trei confruntări infernale după următorul program:

  • Vineri, 20 martie: România – adversar necunoscut
  • Sâmbătă, 21 martie: România – Norvegia
  • Duminică, 22 martie: România – Muntenegru
ADVERTISEMENT