Sport

Cristina Neagu, replică pentru sportul masculin din România: ”Eu, Simona Halep și Ana Maria Popescu ținem steagul sus!”

25.06.2020 | 16:56
Cristina Neagu replica pentru sportul masculin din Romania Eu Simona Halep si Ana Maria Popescu tinem steagul sus
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de handbal a echipei CSM București, Cristina Neagu, a avut o replică tăioasă și în același timp de încurajare pentru sportul masculin din România.

Cea mai bună handbalistă a lumii în anii 2010, 2015, 2016 și 2018 consideră că în acest moment sportul feminin în țara noastră este la putere și le-a dat ca exemplu pe Simona Halep și Ana Maria Popescu.

ADVERTISEMENT

Ajunsă la 31 de ani și măcinată de accidentări, Cristina Neagu și-a stabilit un ultim obiectiv îndrăzneț alături de echipa națională și visează la o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Replica Cristinei Neagu pentru sportul masculin din țara noastră

”Dacă mă gândesc la handbal, acum 30-40 de ani eram totuși campioni mondiali la băieți. Adică, performanțe au fost. Poate efectiv acum e perioada noastră, poate peste 10-20 de ani va fi din nou perioada băieților, nu pot să zic asta cu certitudine”, a fost replica Cristinei Neagu pentru sportul masculin.

ADVERTISEMENT

”Pot să spun doar că mă bucur că noi în acest moment ținem steagul sus pentru România și îl ținem cu multă dragoste și plăcere. Și eu și sunt convinsă că și Simona Halep și Ana Maria Popescu ne bucurăm că putem face performanță pentru România. Ne dorim ca și băieții să se ridice la același nivel”, a declarat Neagu.

În interviul acordat pentru eurosport.ro, handbalista a precizat că ar fi o realizare extraordinară dacă toate trei sportivele, considerate vârfurile sportului românesc în acest moment, ar câștiga medalii la Tokyo.

ADVERTISEMENT

”Ar fi senzațional! În primul rând, eu trebuie să mă calific. Adică Ana era destul de aproape de a se califica, Simona o să meargă, eu trebuie să mă calific, iar pentru mine asta ar fi o performanță extraordinară”, a spus Neagu.

”Echipa în acest moment este în reconstrucție, este o echipă tânără, nu este echipa de acum patru ani cu care ne-am calificat la Rio. O medalie la Olimpiadă ar încununa cariera mea. Acesta este obiectivul meu de foarte mult timp”, a continuat ea.

ADVERTISEMENT

”Este lucrul pe care mi-l doresc cel mai mult în carieră. Sper din suflet să pot să-l îndeplinesc ca să nu mă gândesc când o să mă las că am un regret. Fac totul pentru asta”, a încheiat Cristina Neagu.

ADVERTISEMENT