Sport

Cristina Neagu s-a retras temporar de la echipa naţională! Anunţul momentului după calificarea României la Mondiale

21.04.2021 | 20:27
Cristina Neagu sa retras temporar de la echipa nationala Anuntul momentului dupa calificarea Romaniei la Mondiale
Cristina Neagu s-a retras temporar de la echipa naţională! Anunţul momentului după calificarea României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a decis să ia o pauză de la echipa naţională după ce România s-a impus fără emoţii în barajul cu Macedonia de Nord pentru Campionatul Mondial. Interul stânga s-a retras temporar şi va reveni în prima reprzentativă la turneul final din luna decembrie.

Cristina Neagu s-a retras temporar de la echipa naţională: “Nu e ceva definitiv!”

Anunţul a fost făcut de selecţionerul Adi Vasile după meciul retur cu Macedonia de Nord, câştigat fără emoţii de “tricolore”, scor 35-20. În tur, România s-a impus cu scorul de 33-22 în Sala Dinamo din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

“E important să înțelegem cum e să jucăm și fără Cristina în teren. Tocmai ce spuneam că nu vom avea meciuri amicale, așa că am preferat să le dau minute celorlalte fete. Trebuie să fim și mai exacți fără Cristina pe teren.

Cristina o să facă o pauză de la echipa națională, pentru ceva timp, începând din acest moment. Meciurile de calificare vor fi jucate fără Cristina, apoi vom lua o decizie și pentru Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, Cristina Neagu se va retrage. Toată lumea trebuie să joace și mai bine și vreau să găsească o echipă și mai bună. Nu e ceva definitiv!”, a spus selecţionerul.

Cristina Neagu a spus că se gândeşte la o pauză: “Cred că aşa ar fi bine”

Astfel, România va trebui să se descurce fără Cristina Neagu în preliminariile pentru Campionatul European acolo unde vom avea ca adversare Danemarca, Austria şi o echipă venită din calificări, cel mai probabil Feroe.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a vorbit de săptămâna trecută într-un interviu pentru BRD, brandul la care este ambasador, că se gândeşte în viitorul apropiat să îşi ia o pauză de la echipa naţională, iar decizia este acum:

“M-am gândit, mai ales după ce am ratat calificarea la Olimpiadă, că poate ar fi bine să fac o pauză. Nu neapărat să mă retrag de la echipa națională, dar că ar fi bine să fac o pauză.

ADVERTISEMENT

Există această posibilitate, ca în viitorul apropiat să fac o pauză de la echipa națională. Echipa asta națională face parte din mine și cel mai frumos sentiment pe care îl pot trăi pe terenul de handbal este atunci când joc la echipa națională”, a spus Cristina Neagu.

Cristina Neagu este cea mai importantă handbalistă a României din ultimul deceniu. Interul stânga se va concentra pe evoluţiile de la CSM Bucureşti începând din vară şi, cel mai probabil, va răspunde convocării pentru Campionatul Mondial din decembrie, în Spania.

  • 32 de ani are Cristina Neagu
  • 2 medalii a obţinut Neagu alături de naţională (bronz la Euro 2010 şi CM 2015)

 

ADVERTISEMENT