ADVERTISEMENT
Sport

Cristina Neagu, şanse mari să meargă la Campionatul Mondial! Tomas Ryde o ia în lot chiar dacă va bate doar lovituri de la 7 metri. EXCLUSIV

Autori: Iulian Pavel, Marian Popovici | 03.11.2019 | 20:05
Cristina Neagu, şanse mari să meargă la Campionatul Mondial! Tomas Ryde o ia în lot chiar dacă va bate doar lovituri de la 7 metri. EXCLUSIV
Cristina Neagu, şanse mari să meargă la Campionatul Mondial! Tomas Ryde o ia în lot chiar dacă va bate doar lovituri de la 7 metri. FOTO: Meciul de handbal feminin dintre Romania si Polonia, din cadrul Trofeului Carpati

Cristina Neagu a revenit pe teren în meciul dintre Perla Lublin şi CSM Bucureşti din EHF Champions League. Cea mai bună jucătoare a lumii a revenit după 11 luni de pauză, în decembrie 2018 suferind o fractură a ligamentelor încrucişate în meciul România – Ungaria de la Euro. Chiar dacă a debutat, Cristina Neagu este departe de a fi la capacitate maximă şi cea mai importantă întrebare este dacă handbalista va putea juca la Campionatul Mondial din luna decembrie. FANATIK a aflat că Neagu are şanse uriaşe să meargă în Japonia, chiar dacă nu va putea evolua la cea mai mare intensitate.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, şanse mari să meargă la Campionatul Mondial! S-a discutat într-un Consiliu cu toţi antrenorii din Liga Naţională

La sugestia mai multor antrenori din Liga Naţională, FRH a convocat în urmă cu câteva săptămâni o şedinţă cu tehnicienii pentru a se discuta selecţia pentru Campionatul Mondial. Astfel, antrenorii au făcut propuneri, iar Tomas Ryde şi staff-ul său au stabilit lista preliminară a jucătoarelor convocate.

Una dintre cele mai arzătoare subiecte discutate în Consiliu a fost prezenţa Cristinei Neagu la turneul final. Chiar dacă au fost păreri pro şi contra, cea mai valoroasă handbalistă din lume va fi în lotul pentru Campionatul Mondial, chiar dacă nu va putea evolua la capacitate maximă. Selecţionerul Tomas Ryde a anunţat înainte de această întâlnire că sunt 20% şanse ca Neagu să fie la turneul final, însă după acest Consiliu şansele sunt de peste 90% ca Neagu să facă parte din lot.

ADVERTISEMENT
Cristina Neagu, şanse mari să meargă la Campionatul Mondial! Tomas Ryde o ia în lot chiar dacă va bate doar lovituri de la 7 metri. EXCLUSIV
Cristina Neagu, şanse mari să meargă la Campionatul Mondial! Tomas Ryde o ia în lot chiar dacă va bate doar lovituri de la 7 metri. FOTO: Sosirea in tara a nationalei feminine de handbal dupa participarea la Campionatul European din Franta, luni, 17 decembrie 2018. Nationala de handbal feminin a Romaniei a incheiat pe locul patru Campionatul European desfasurat in Franta, reprezentand a doua cea mai buna performanta din istorie, dupa medalia de bronz cucerită la editia din 2010

Singura temere a antrenorilor, recidiva la accidentare! Neagu, convocată la CM chiar dacă va bate doar 7 metri

FANATIK a aflat că unii dintre antrenori şi-au exprimat îngrijorarea că accidentarea Cristinei Neagu ar putea recidiva dacă va fi folosită la Campionatul Mondial, mai ales că va fi introdusă în meciuri în care intensitatea de joc este maximă şi pauza pe care a avut-o cea mai bună handbalistă a lumii a fost una foarte lungă. Însă, în ciuda acestor îngrijorări, s-a stabilit că cel mai bine ar fi ca Neagu să facă parte din lot, chiar dacă ar putea fi folosită ca variantă doar la loviturile de la 7 metri.

Însă, Cristina Neagu este căpitanul acestei echipe, o jucătoare care mobilizează grupul mai bine ca oricine altcineva şi chiar dacă nu va putea să aibă evoluţiile stelare de la ultimele turnee finale, poate ajuta naţionala României şi de pe margine. Totul este ca până la Campionatul Mondial, recuperarea Cristinei să meargă bine şi să nu intervină nicio recidivă.

ADVERTISEMENT
Cristina Neagu, şanse mari să meargă la Campionatul Mondial! Tomas Ryde o ia în lot chiar dacă va bate doar lovituri de la 7 metri. EXCLUSIV
Cristina Neagu, şanse mari să meargă la Campionatul Mondial! Tomas Ryde o ia în lot chiar dacă va bate doar lovituri de la 7 metri. FOTO: Cristina Neagu in tribuna la meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si ASC Corona 2010 Brasov, contand pentru Liga Florilor, desfasurat in Sala Polivalenta-Ioan Kunst Ghermanescu din Bucuresti,

Lotul lărgit al României pentru Campionatul Mondial (30 noiembrie – 15 decembrie): 

  • Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska, Diana Ciucă (ambele SCM Rm. Vâlcea), Daciana Hosu (Corona Brașov)
  • Extreme stânga: Cristina Florica (SCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alina Czeczi (Dunărea Brăila)
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM București), Sorina Tîrcă, Bianca Bazaliu (ambele Corona Brașov)
  • Centri: Eliza Buceschi (Corona Brașov), Laura Pristaviță (Gloria Bistrița), Mădălina Zamfirescu (SCM Rm. Vâlcea), Elena Dache (Dunărea Brăila)
  • Interi dreapta: Cristina Laslo, Daria Bucur (ambele Corona Brașov), Patricia Vizitiu (SCM Craiova), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)
  • Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București), Aneta Udriștioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Andra Moroianu (Gloria Bistrița)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Dana Abed-Kader (HC Zalău)
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1