Sport

Cristina Neagu, show la revenire! Ce nu s-a văzut la TV în CSM București – Ferencvaros 25-19

18.10.2020 | 18:41
Cristina Neagu show la revenire Ce nu sa vazut la TV in CSM Bucuresti  Ferencvaros 2519
ADVERTISEMENT

CSM București a jucat al doilea meci pe teren propriu din EHF Champions League împotriva lui Ferencvaros Budapesta. Echipa bucureșteană s-a impus cu 25-19, Cristina Neagu revenind după două săptămâni de pauză la “tigroaice” după problemele pe care le-a avut cu noul coronavirus. 

Victoria este una clară, însă desprinderea s-a făcut în a doua parte a meciului, când “tigroaicele” au reușit să profite de slăbiciunile defensive ale unguroaicelor. Ferencvaros a început bine, însă nu a putut ține ritmul cu CSM București.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Adi Vasile a arătat o altă față în comparație cu meciul de la Vipers, un mare merit avându-l și revenirea Cristinei Neagu, care ne-a demonstrat încă o dată cât de importantă este pentru CSM București.

Cristina Neagu, show la revenire! Ce nu s-a văzut la TV în CSM București – Ferencvaros 25-19

Deși în alte țări handbalul se dispută în tribune cu spectatori, Sala Polivalentă din București a fost din nou goală, doar jurnaliștii și oficialii având acces la meciurile de handbal. Asta nu înseamnă că atmosfera de la acest meci a lipsit.

ADVERTISEMENT

Muzica din boxe a fost la maximum în momentele de pauză, iar anouncer-ul a fost la fel de vocal ca și la un meci cu spectatori. Mai mult, CSM a avut o persoană “acreditată” și la tobe, care a încercat să țină ritmul bătăilor pe tot parcursul meciului. Atmosferă a venit și de la masa presei de unde Ilie Dobre a comentat partida pentru un post de radio.

Unguroaicele au început în forță! Intrarea Cristinei Neagu a echilibrat balanța

Cristina Neagu n-a început confruntarea “în primul 7”, iar asta s-a văzut în primele minute în care atacul CSM-ului a avut de suferit. În primele șase minute echipa lui Adi Vasile a marcat un singur gol, prin Barbara Lazovic.

ADVERTISEMENT

Au durat șapte minute până când interul stânga și-a făcut apariția pe teren, la scorul de 4-1 pentru unguroaice. După un început bun al lui Ferencvaros, disputa s-a echilibrat și CSM București a egalat la 4 în minutul 13.

Eliminările succesive ale Crinei Pintea și Draganei Cvijic le-au readus pe unguroaice din nou în avantaj, 7-5, în minutul 19, însă după time-out-ul cerut de Adi Vasile în minutul 20, CSM a reușit să treacă și peste acest moment dificil grație golurilor marcate de Pintea și Neagu. Grubisic a făcut o primă parte foarte bună, reușind să pareze și două aruncări de la 7 metri.

ADVERTISEMENT
Cristina Neagu, show la revenire! Ce nu s-a văzut la TV în CSM București - Ferencvaros 25-19
Cristina Neagu, show la revenire! Ce nu s-a văzut la TV în CSM București – Ferencvaros 25-19. Sursa: sportpictures.ro

CSM a intrat în avantaj la pauză!

S-a mers cap la cap până sper finalul reprizei când CSM București a reușit să se desprindă la două goluri diferență, 12-10, scor cu care s-a intrat la vestiare. Pe parcursul primei părți s-a văzut că Neagu nu este la capacitate maximă, resimțindu-se după câteva momente de efort prelungit.

Era și greu ca CR8 să poată fi fresh din punct de vedere fizic după ce infectarea cu noul coronavirus au ținut-o departe de teren timp de două săptămâni. Înaintea acestei confruntări, Neagu a avut doar două zile de antrenamente cu echipa. Chiar și așa, a fost unul dintre oamenii cheie ai primei părți.

Cristina Neagu, show la revenire! Ce nu s-a văzut la TV în CSM București - Ferencvaros 25-19
Cristina Neagu, show la revenire! Ce nu s-a văzut la TV în CSM București – Ferencvaros 25-19

Cristina Neagu, discuție cu toate colegele în pauza meciului!

De multe ori s-a spus de rolul crucial pe care îl are Cristina Neagu în echipa CSM-ului și ne dăm seama de asta și în afara terenului. În pauza meciului, Neagu discuta cu toate colegele ei, pe rând. ce ar trebui să se joace în a doua repriză. Și de aici ne dăm seama de cât de importantă este prezența Cristinei în grup și cât i-a lipsit ea CSM-ului în stagiunea trecută.

Partea secundă a început cu puține reușite, CSM-ul având un avantaj constant de două goluri. “Tigroaicele” s-au desprins după ce au reușit să profite de eliminarea de 2 minute a lui Kovacsis, iar în minutul 38 echipa lui Adi Vasile avea patru goluri avans, cel mai consistent avantaj de până atunci.

Cristina Neagu, show la revenire! Ce nu s-a văzut la TV în CSM București - Ferencvaros 25-19
Cristina Neagu, show la revenire! Ce nu s-a văzut la TV în CSM București – Ferencvaros 25-19

Deși jocul părea să curgă în favoarea CSM-ului, Ferencvaros a reușit să revină imediat la două goluri, profitând de o superioritate numerică venită după eliminarea lui Dembele. Meciul s-a încins și în următoarele minute am asistat la un festival al ratărilor: Moisă, Dembele sau Cvijic greșind copilărește.

Desprinderea a venit pe final! CSM București câștigă la 6 goluri și urcă pe locul 3 în grupă

CSM București a revenit în control prin două goluri ale lui Dembele, care au dus diferența din nou la patru goluri. Cristina Neagu și Siraba Dembele ne-au liniștit pe final cu alte două reușite care au dus scorul la 21-15 cu 9 minute înainte de final.

Nu putem să nu o remarcăm pe Jelena Grubisic, care a avut o prestație remarcabilă. În ultimele minute a fost introdusă și Bianca Bazaliu, al cărei calvar s-a încheiat în această vară după ce și-a ispășit perioada de suspendare pentru doping de la Corona Brașov.

S-a încheiat 25-19 pentru CSM București, care acumulează șase puncte după primele patru etape și urcă pe locul trei al grupei. Următorul meci pentru CSM București este împotriva lui Bietigheim, lanterna roșie a grupei, pe 25 octombrie, în deplasare.

  • 9 goluri a marcat Siraba Dembele, cea mai bună marcatoare a CSM-ului
  • 6 reușite a avut Cristina Neagu în acest meci
ADVERTISEMENT